Zosmiešňujú ich? Ponuka pre U. S. Steel sa stretla s kritikou

TA3 TASR
23.9.2019 14:25

Ponuku Košického samosprávneho kraja na odkúpenie košických oceliarní U. S. Steel za jedno euro vníma ministerstvo hospodárstva ako zosmiešnenie tohto podniku.

Zosmiešňujú ich? Ponuka pre U. S. Steel sa stretla s kritikou
TASR/František Iván

"Pre svoje osobné PR Rastislav Trnka zosmiešňuje jedného z najväčších zamestnávateľov na Slovensku," uviedol hovorca rezortu Maroš Stano. "Je to absurdné a nezodpovedné voči serióznemu investorovi, ale predovšetkým voči tisícom zamestnancom fabriky a mal by zvážiť zotrvanie vo funkcii. Toto vyhlásenie nestojí za žiaden seriózny ani slušný komentár," dodal hovorca.

Kriticky reagoval aj vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši. "Toto je cynický a nechutný prvoaprílový žart župana voči ľuďom, ktorí v U. S. Steel pracujú a žijú v neistote. Ako by mohla župa, ktorá nemá zdroje ani na financovanie svojich ciest, škôl a sociálnych zariadení, ktoré má v správe, zvládnuť vedenie jednej z najväčších slovenských fabrík," uviedol Raši.

Podľa Trnku dočasným vstupom do podniku chce kraj predísť následkom negatívneho vývoja v závode, najmä prepúšťaniu ďalších zamestnancov. "Vzhľadom na predchádzajúcu diskusiu o investičnom dlhu a ekonomických problémoch, s ktorými U. S. Steel bojuje, sme vedeniu spoločnosti ponúkli pomocnú ruku. Aby sme predišli následným problémom a uchránili zamestnanosť v kraji, zatiaľ neoficiálne sme ponúkli odkúpenie závodu U. S. Steel Košice za obdobných podmienok ako v srbskom Smedereve, kde prešli oceliarne do rúk verejného sektora za jeden dolár," uviedol predseda KSK. Ako dodal, košický manažment o predaji rozhodnúť nemôže, americké vedenie korporácie sa však bude touto ponukou zaoberať, keď bude doručená oficiálne. Košické oceliarne sa k Trnkovmu vyhláseniu nebudú vyjadrovať. Potvrdila to manažérka pre vonkajšie vzťahy podniku Ľubomíra Šoltésová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok