Proti Walesu bez divákov? Slováci dostali trest za správanie fanúšikov

TA3 SITA
21.9.2019 21:14

Najbližší domáci súboj v kvalifikácii o postup na ME 2020 by mala slovenská futbalová reprezentácia absolvovať pred prázdnymi tribúnami.

Proti Walesu bez divákov? Slováci dostali trest za správanie fanúšikov
TASR/Martin Baumann

Ako v sobotu informovala RTVS v spravodajstve G-B-S, Slováci dostali trest od Európskej futbalovej únie za správanie fanúšikov SR v septembrovom súboji v Budapešti proti domácemu Maďarsku. UEFA ani Slovenský futbalový zväz túto spravu zatiaľ nepotvrdili.

V októbri bude slovenská futbalová reprezentácia hostiť výber Walesu v súboji E-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2020. Slováci doteraz nazbierali 9 bodov, Walesania o tri menej. Prvý vzájomný zápas oboch súperov sa v marci 2019 skončil v Cardiffe triumfom domácich 1:0.

Za spomenutý súboj v Budapešti dostali trest aj Maďari, ktorí absolvujú októbrový domáci súboj proti výberu Azerbajdžanu pred prázdnymi tribúnami. UEFA dištancovala Maďarov za správanie priaznivcov Maďarska v budapeštianskom súboji proti Slovákom. Na základe správy delegáta napriek upozorneniam zo strany národnej federácie či prosbám od hráčov sa maďarskí fanúšikovia prezentovali opakovanými "rasistickými a nenávistnými" pokrikmi na adresu Slovákov, ktorý napokon zvíťazili 2:1. UEFA sa rozhodla pristúpiť k uzavretiu štadióna, ku ktorému "pribalila" aj pokutu 60-tisíc eur, pretože za ostatných päť rokov nejde o prvé, ale opakované previnenie Maďarov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok