Slovan doma s Videotonom len remizoval

SITA, TA3
19.7.2012 22:28

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v štvrtkovom úvodnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA s maďarským mužstvom FC Videoton Fehérvár 1:1. Skóre zápasu otvoril v 26. min strelou z voleja Filip Šebo, o tri minúty neskôr vyrovnal krásnou strelou Filipe Oliveira.

ŠK Slovan Bratislava (SR) - FC Videoton Fehérvár (Maď.) 1:1 (1:1)
Góly: 26. Šebo - 29. F. Oliveira, ŽK: 60. Kladrubský - 33. F. Oliveira, 64. Gyurcsó, rozhodovali: Nikolajev - Averjanov, Baryšnikov (všetci Rus.), 6248 divákov 

Zostavy:
Slovan: P. Kováč - Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Lukšík - Kladrubský (66. P. Sabo) - L. Peltier, Grendel (78. K. Mészáros), Milinkovič - Halenár (87. Szarka), Šebo 
Videoton: M. Božovič - Brachi, Marco Caneira, Vinicius, Santos Tavares - B. Tóth (88. Szekeres) - Gyurcsó (80. Balufo), G. Sándor, Mitrovič, F. Oliveira - N. Nikolič (75. Torghelle) 

Prvú priamu strelu na bránku vyslal v 17. min hosťujúci B. Tóth, brankár Slovana Kováč však bez problémov chytil loptu do náručia. Do tohto momentu si obe mužstvá zvykali na premočený trávnik po letnej búrke. Domáci gólman spolu s Pauschekom zastavili v 21. min rýchleho Nikoliča, ktorý sa už dostával do gólovej šance. To isté sa podarilo domácemu kapitánovi Kladrubskému o minútu neskôr.

V 26. min prešiel Peltier ukážkovo po krídle cez hosťujúceho obrancu a po jeho centri Filip Šebo akrobaticky z voleja otvoril skóre stretnutia - 1:0. Odpoveď hostí prišla o tri minúty. Kapitán Videotonu Sándor predviedol sólo takmer cez polovicu hracej plochy, prihral na hranici pokutového územia F. Oliveirovi a ten pravačkou trafil horný roh Kováčovej bránky - 1:1. Vzápätí skúšal šťastie aj Gyurcsó, ale nenamieril medzi tri žrde. V 40. min chcel pridať druhý gól Šebo, ale jeho "nožničky" leteli mimo bránky čiernohorského reprezentačného gólmana Božoviča. Mužstvá tak odchádzali do kabín za nerozhodného stavu.

Po zmene strán zahral v 48. min Milinkovič rohový kop, našiel hlavu Peltiera, no jeho hlavičku brankár Božovič vyrazil. V 57. min sa okolo Gorosita otočil Nikolič, ale Kováč s prehľadom jeho strelecký pokus zvnútra šestnástky chytil. Hostia sa s pribúdajúcim časom čoraz viac osmeľovali, v strede poľa ťahali väčšinu útokov cez aktívneho Sándora.

V závere sa dvakrát vyznamenal brankár Kováč. Keďže Slovan si do konca zápasu nevypracoval výraznejšiu šancu, po remíze 1:1 majú lepšiu východiskovú pozíciu na postup hráči úradujúceho maďarského vicemajstra.

Pozápasová TB V. Weissa a P. Sousu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok