Konajú sa hneď tri protesty. S akými obmedzeniami treba rátať?

TA3 TASR
20.9.2019 10:36

Tri zhromaždenia sú v Bratislave dôvodom viacerých dopravných obmedzení. V centre mesta treba rátať so zdržaním a odklonením viacerých spojov mestskej hromadnej dopravy.

Premávku bratislavskej MHD v centre hlavného mesta obmedzia počas dňa tri protesty. Upozorňuje na to Dopravný podnik Bratislava na svojom webe s tým, že sa to bude týkať najmä liniek 1, 3, 4, X6, 9, 203, 207 a čiastočne ďalších liniek prechádzajúcich cez centrum mesta.

Pre piatkový klimatický štrajk sa začal od 10.00 h pochod na Šafárikovom námestí, ktorého trasa smeruje cez Námestie SNP, Obchodnú ulicu a skončiť má na Kollárovom námestí. "Pochod na krátky čas zastaví prevádzku električiek do Petržalky a na možné odklony električiek sa je potrebné pripraviť aj v centre mesta, najmä v okolí Námestia SNP, z ktorého vychádzajú električky do všetkých častí mesta," upozorňuje DPB. Cestujúcich upozorňuje, že je potrebné počítať s výrazným meškaním električiek na všetkých tratiach v meste a zmenami v ich trasách.


"Druhý pochod sa začne o 12.00 h na Námestí slobody a pokračovať bude cez Banskobystrickú ulicu k Prezidentskému palácu, Bratislavskému hradu a pred Národnú radu SR. Pochod pravdepodobne zastaví prevádzku trolejbusov na Hrad, Palisády a k Horskému parku," priblížil DPB. Linka 207 bude pravdepodobne na krátku dobu medzi zastávkami Hodžovo námestie a Vozovňa Hroboňova presmerovaná cez Štefánikovu a Pražskú. Podľa dopravcu treba počítať aj s meškaním trolejbusov 203 na Kolibu. 

O 18.00 h sa začne protest Za slušné Slovensko, ktorý sa bude konať na Námestí slobody pred Úradom vlády SR. "Zatiaľ nemáme informácie, či protest obmedzí dopravu. Ak áno, treba počítať s meškaním trolejbusu 203," podotkol DPB.

Protesty v Bratislave:

O 10.00 sa začal pochod na Šafárikovom námestí a smeroval na Kollárovo námestie.

Od 12.00 sa začína pochod na Námestí slobody, ktorý zamieri až pred parlament.

O 18.00 sa a Námestí slobody začne prvý poprázdninový protest Za slušné Slovensko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok