Skončil sa spor o pozemky, nemocnica a mesto uzavreli dohodu

TA3 SITA
19.9.2019 16:30

Univerzitná nemocnica Bratislava a mesto Bratislava si vzájomne vysporiadali pozemky v hodnote vyše 15 miliónov eur, ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská o tom informovala na tlačovej konferencii.

Pozemky pod nemocnicou na Antolskej ulici v Petržalke boli ešte donedávna vo vlastníctve hlavného mesta a naopak pozemky v zóne jazera Rohlík v Ružinove boli vo vlastníctve štátu v správe Univerzitnej nemocnice Bratislava. "Po takmer 20 rokov trvajúcom spore došlo k jeho ukončeniu a následne k zámene týchto pozemkov. UNB získala pozemky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou areálu nemocnice sv. Cyrila a Metóda v Petržalke, ale doteraz boli vo vlastníctve hlavného mesta. Tento stav znemožňoval plne využiť možnosti územia na ďalší rozvoj," konštatovala Andrea Kalavská.

Vysporiadaním vlastníckych práv bude UNB umožnené zlepšovať služby, ako aj samotnú zdravotnú starostlivosť, či už zamýšľaným vybudovaním parkoviska alebo dostavbou, resp. nadstavbou nových priestorov. "Nové bezplatné parkovisko budú môcť využívať všetci pacienti, návštevníci aj zamestnanci našej nemocnice. Vo večerných hodinách budú toto parkovisko môcť využívať aj obyvatelia mestskej časti Petržalka, ako aj návštevníci jazera Draždiak," povedala riaditeľka UNB Renáta Vandriaková.

Parkovisko, vrátane chodníkov a prístupových komunikácií, bude stáť na celkovej ploche viac ako 6,5 tisíca metrov štvorcových. UNB predpokladá, že bude sprevádzkované v roku 2020. "Ďakujeme za aktívny prístup Magistrátu hlavného mesta a MČ Ružinov pri tejto zámene," povedal generálny tajomník služobného úradu ministerstva zdravotníctva Jozef Ráž.

"Chcem oceniť naozaj príkladnú spoluprácu všetkých pri riešení tohto pozemkového problému, ktorý pretrvával desaťročia. Ministerka zdravotníctva, minister financií, pán primátor Bratislavy, starostovia, mestskí poslanci – všetci sme príkladne ťahali za jeden povraz a čo sa roky nedarilo, sa zrazu vyriešilo," konštatoval starosta MČ Ružinov Martin Chren. Ako uviedol, je presvedčený, že táto spolupráca v prospech obyvateľov a občanov, bez ohľadu na stranícke tričká, je príkladom toho, ako sa nová politika má robiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok