Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie od Facebooku pre video hovory si našlo miesto pod televízorom

Zariadenie od Facebooku pre video hovory si našlo miesto pod televízorom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Facebook sa pred rokom v októbri prvýkrát pustila do hardvéru určeného pre video hovory. Teraz vydáva trojicu nových modelov zo série Portal, vrátane jedného, ktorý zastane funkciu streamovania médií a je navrhnutý pre používanie s televízormi.

Nové zariadenie pre streamovanie médií s názvom Portál TV podporuje služby Amazon Prime Video, Showtime a Starz, pričom ďalšie aplikácie by mali byť postupne pridávané. K dispozícii je tiež podpora aplikácií Spotify, Pandora a iHeartRadio pre streamovanie hudby.

Všetky tieto aplikácie sú k dispozícii nielen v zariadení Portal TV, ale aj v aktualizovanom zariadení Portal a menšom zariadení Portal Mini. Rozdiel je teda len v tom, že model Portal TV používa namiesto vlastného displeja obrazovku televízora, zatiaľ čo model Portal má integrovaný displej s uhlopriečkou 10 palcov, zatiaľ čo Portal Mini je vybavený 8 palcovým displejom. Vďaka tomu môžu posledné dve menované zariadenia fungovať samostatne.

Zariadenie pre video hovory Facebook Portal TV.

Základnou úlohou všetkých troch nových zariadení, rovnako ako v prípade ich predchodcov Portal a Portal+, je sprostredkovanie video hovorov prostredníctvom služby Facebook Messenger. Kamery v zariadeniach využívajú technológiu rozpoznávania tvárí, aby vás sledovali v miestnosti, takže počas video hovoru nemusíte sedieť. Vďaka vylepšeným technológiám pre spracovanie zvuku sa podarilo minimalizovať ruchy v pozadí.

Z pohľadu bezpečnosti sú nové zariadenie zo série Portal dodávané s tlačidlami na vypnutie kamery a mikrofónu a k dispozícii je možnosť aj fyzického krytu pre zablokovanie kamery. Používateľ pritom môže vidieť, či sú kamera a mikrofón vypnuté prostredníctvom červeného svetla vedľa nich.

Zariadenie pre video hovory Facebook Portal.

Zariadenia po skončení video hovoru môžu slúžiť ako digitálne foto-rámy a disponujú funkciou Story Time, ktorá je niečo na spôsob čítania rozprávok deťom pred spaním s prepojením na odkazy na video, ktoré je doplnené efektmi rozšírenej reality. Samozrejme nechýba ani možnosť spúšťania videí zo služby Facebook Watch, ktoré môžete pozerať spoločne s priateľmi, ktorí sa pripoja na vaše zariadenie Portal. Spolu s hovormi cez Facebook Messenger je podporované aj volanie cez WhatsApp.

Spoločnosť Facebook bude prvýkrát predávať zariadenia Portal mimo USA a Kanadu a tak by sa mali dostať čoskoro aj na trhy do Európu, Austrálie a na Nový Zéland. V USA bola cena za zariadenie Portal stanovená na 179 dolárov (dostupné od 15. októbra), zariadenie Portal Mini stojí 129 dolárov (dostupné tiež od 15. októbra) a zariadenie Portal TV sa predáva za 149 dolárov (dostupné od 5. novembra).

Zariadenie pre video hovory Facebook Portal Mini.