Odídenci od bugárovcov idú do Druckerovej novej strany

TA3 TASR SITA
19.9.2019 11:56

V tíme novovznikajúcej politickej strany Dobrá voľba, za ktorou stojí bývalý minister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker, budú aj súčasní poslanci Katarína Cséfalvayová a Martin Fedor.

Odídenci od bugárovcov idú do Druckerovej novej strany
SITA/Branislav Bibel

S Druckerom bude spolupracovať aj rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská či bývalá novinárka Anna Ghannamová, ktorá pôsobí v sociálnej oblasti. V tíme je aj bývalý šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslav Kočan. Drucker o tom informoval na tlačovej konferencii.

Vznikajúca strana Dobrá voľba prichádza podľa Druckera s hodnotami ľudskosti, spolupatričnosti, spolupráce, ale aj úcty „Toto politické úsilie je o hodnotách a nie o boji proti niečomu. Budeme sa preto možno cítiť osamotení. Budeme sa snažiť presviedčať ľudí, aby sme vrátili dôveru v štát ako fungujúci systém," uviedol s tým, že medzi priority strany bude patriť téma rodinnej politiky a politiky pre mladých ľudí.

Dôležitou témou je pre Druckera tiež zdravotníctvo. „Spravodlivosť je to, čo najviac chýba v zdravotníctve. Spravodlivosť chýba napríklad vo financovaní zdravotníctva. Chceme, aby sme v budúcnosti mohli realizovať dobrú stratifikáciu nemocníc," povedal a dodal, že treťou prioritnou oblasťou strany je starostlivosť o zraniteľné skupiny ľudí. „Niektorí ľudia majú nízke dôchodky, ale problematika je oveľa širšia. Ľudia starnú, dožívajú sa vyššieho veku, a preto potrebujeme lepšiu starostlivosť," vysvetlil exminster zdravotníctva či vnútra. Drucker odhaduje, že kampaň bude Dobrú voľbu stáť asi 700-tisíc eur.

Tváre Dobrej voľby: 
poslanci Katarína Cséfalvayová a Martin Fedor
exšéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslav Kočan
zakladateľka Hniezda záchrany Tretie srdce a šéfka zariadenia pre seniorov Náruč Anna Ghannamová
Andrea Gállová z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety
dvojnásobný starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík
Radomír Šalitroš, ktorý sa bude venovať hospodárskej politike

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok