Súd rozhodol, že Slovenské elektrárne nemajú nárok na náhradu škody

TA3, TASR
19.7.2012 17:09

Takmer 100 miliónov eur nemusí Ministerstvo hospodárstva zaplatiť Slovenským elektrárňam. Rozhodol o tom bratislavský okresný súd. Elektrárne sumu žiadali ako odškodné za reguláciu ceny elektriny z roku 2009.

Súd rozhodol, že Slovenské elektrárne nemajú nárok na náhradu škody
TA3

Okresný súd Bratislava II dnes rozhodol, že Slovenské elektrárne (SE), a. s., nemajú voči Slovenskej republike nárok na náhradu škody vo výške 94,49 milióna eur. Takúto škodu si uplatnili Slovenské elektrárne voči Ministerstvu hospodárstva (MH) SR koncom februára tohto roku.

"Slovenské elektrárne tvrdili, že na základe rozhodnutia Ministerstva hospodárstva SR o uložení povinnosti dodať elektrinu domácnostiam a malým podnikom za regulovanú cenu im vznikla v roku 2009 škoda," informoval ďalej hovorca ministra hospodárstva SR Stanislav Jurikovič.

"Súd sa v rozsudku, ktorý dnes vyniesol, v plnej miere stotožnil s argumentáciou právnych zástupcov MH SR a uviedol, že rozhodnutie ministerstva hospodárstva Slovenským elektrárňam škodu spôsobiť nemohlo."
Hovorca zároveň konštatoval, že "je pravdepodobné, že Slovenské elektrárne sa proti rozhodnutiu súdu odvolajú a spor bude pokračovať". "Prvostupňové rozhodnutie súdu však naznačuje smer, ktorým sa v tejto kauze súdy pravdepodobne budú uberať," poznamenal Jurikovič.

"Slovenské elektrárne sa nevyjadrujú k prebiehajúcemu sporu o kompenzácii škody, ktorý nadväzuje na rozhodnutie Najvyššieho súdu SR z apríla 2010," uviedla v reakcii pre TASR hovorkyňa Slovenských elektrární Janka Burdová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok