Ťažké boje v Damasku pokračujú už piaty deň

TA3, TASR
19.7.2012 13:21

Situácia v Sýrii sa vymyká spod kontroly. Povstalci pokračujú v protivládnej ofenzíve a prezident Asad sa rozhodol riadiť svoje operácie z prístavného mesta Ládikíja. V bojoch o Damask zahynulo najmenej 200 ľudí vrátane vysokopostavených vládnych činiteľov.

Ťažké boje v Damasku pokračujú už piaty deň
SITA

Boje v sýrskej metropole Damask, ktorá sa v stredu stala dejiskom samovražedného útoku na vysokopostavených vládnych predstaviteľov, dnes vstúpili do piateho dňa."Boje sa približujú k mocenskej základni sýrskeho prezidenta (Bašára Asada). Mnoho ľudí sa domnieva, že konflikt dosiahol svoj zlomový bod," uviedla spravodajská televízia al-Džazíra.

Pri útoku na vládnu bezpečnostnú budovu v centre Damasku zahynul sýrsky minister obrany Daúd Radžá a jeho námestník Asif Šavkát, švagor prezidenta Asada. Sýrsky generál Hasan Turkmání podľahol následkom zranení po výbuchu.

Bezpečnostná rada OSN bude dnes v New Yorku hlasovať o rezolúcii o Sýrii. O odklad hlasovania o jeden deň požiadal osobitný medzinárodný vyslanec Kofi Annan v snahe získať podporu pre kompromisný návrh rezolúcie, na ktorom by sa zhodli Rusko i Západ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok