Fico sa stretne s Orbánom na futbale

SITA
19.7.2012 13:12

Premiér Robert Fico sa stretne s maďarským premiérom Viktorom Orbánom - obaja sa chystajú na bratislavský futbalový zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013 medzi mužstvami ŠK Slovan Bratislava a Videoton Fehérvár.

Fico sa stretne s Orbánom na futbale
SITA

"O premiérovi Robertovi Ficovi je známe, že je veľký futbalový nadšenec a fanúšik. Na dnešnom zápase sa zúčastní. Okrem športového vyžitia je to aj príležitosť na to, aby s maďarským premiérom Viktorom Orbánom trochu popracovali," uviedla pre agentúru SITA premiérova hovorkyňa Beatrice Hudáková. Rezort diplomacie potvrdil, že o Orbánovej návšteve na futbale informovala maďarská strana diplomatickou nótou.

Bratislavská polícia v súvislosti so zápasom na štadióne Pasienky prijala bezpečnostné opatrenia. "Cieľom týchto opatrení je zabezpečiť ochranu verejného poriadku, ochranu života, zdravia a majetku občanov, plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky pred futbalovým zápasom, počas neho a po jeho ukončení v okolí štadióna Pasienky," uviedla hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová.

Počas presunu fanúšikov v okolí štadióna môžu vodiči počítať na nevyhnutný čas s čiastočnými dopravnými obmedzeniami. "Budeme reagovať operatívne, na základe vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie." Futbalové stretnutie organizátor označil za rizikové.

Do bezpečnostných opatrení je nasadených niekoľko desiatok policajtov z radov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. "Spolupracovať budeme s Mestskou políciou. V prípade narušenia verejného poriadku sme pripravení použiť potrebné sily a prostriedky na jeho obnovenie," uviedla Kurucová. Polícia zároveň žiada občanov, aby sa riadili jej pokynmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok