Fanúšikovia na Tehelnom poli napadli hráča, čaká ich tvrdý trest

TA3 SITA
16.9.2019 16:01

Vedenie slovenského futbalového majstra Slovan Bratislava odsúdilo neprimerané správanie časti svojich fanúšikov počas fortunaligového zápasu proti Spartaku Trnava. Priaznivci "belasých" sa dostali počas duelu aj na hraciu plochu a po druhom góle Slovana jeden z nich fyzicky napadol trnavského kapitána Bogdana Mitreu.

Previnilcov podľa správy na klubovom webe Slovana čaká tvrdý trest. "Obaja páchatelia boli zadržaní, odovzdaní do rúk Polície SR a okrem trestno-právnej zodpovednosti im bude udelený doživotný zákaz navštevovať domáce i vonkajšie zápasy ŠK Slovan. V prípade disciplinárneho konania voči klubu a udelenia finančného trestu budeme v zmysle platnej legislatívy vymáhať škodu od týchto jedincov. Touto cestou sa ospravedlňujeme klubu FC Spartak Trnava a najmä kapitánovi Bogdanovi Mitreovi. Emócie k derby patria, ale náš klub sa nikdy nestotožní s takýmto primitívnym konaním," uvádza sa v oficiálnom stanovisku bratislavského klubu.

Napadnutie rumunského hráča bolo vyvrcholením nevhodného správania sa fanúšikov Slovana. Tí okrem hanlivých pokrikov hádzali predmety na hraciu plochu, čím narúšali priebeh stretnutia. Svoje správanie nezmenili ani po viacnásobnom upozornení zo strany hlásateľa a usporiadateľov. "Na základe podnetu Polície SR náš klub odovzdal prvú sériu kamerových záznamov a odovzdá všetky ďalšie týkajúce sa incidentov počas tohto zápasu. Zároveň požiada Políciu SR o identifikáciu 'fanúšikov' a okrem trestno-právnej zodpovednosti bude klub udeľovať tresty v podobe zákazu návštevy zápasov ŠK Slovan," píše sa v stanovisku slovenského majstra.

ŠK Slovan Bratislava pripravuje sériu ďalších opatrení, aby sa podobné incidenty neopakovali. Kritiku adresoval aj na sektor C, kde je na domácich zápasoch situovaný fanklub. "Sektor C vytvára na zápasoch skvelú atmosféru. Pokiaľ však chceme napredovať a zachovať si na zápasoch pozitívnu športovú atmosféru, musíme exemplárne a tvrdo trestať jednotlivcov, ktorí sa správajú za hranicami pochopiteľného a normálneho. Zároveň poškodzujú nielen meno klubu, ale aj všetkých fanúšikov a taktiež celého sektora," píše Slovan na svojom webe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok