Dopravu medzi Bratislavou a Komárnom posilnil poschodový vlak

TA3 SITA
16.9.2019 12:28

Na železničnej trati medzi Bratislavou a Komárnom už premáva poschodový vlak, ktorý má pomôcť s návalom cestujúcich najmä v rannej špičke. Keďže ide o jednokoľajovú trať, zatiaľ je to jediné riešenie, ktoré môže v tejto situácii pomôcť.

Súkromný dopravca RegioJet, prevádzkujúci železničnú osobnú dopravu medzi Bratislavou a Komárnom, nasadil v pondelok na trať poschodový vlak. Jazdiť bude v rannej špičke s odchodom z Dunajskej Stredy do Bratislavy v pracovné dni o 6:15. Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajovú trať, ďalšie zvyšovanie spojov a kapacity klasických vlakov na tejto mimoriadne vyťaženej trase bolo už prakticky nemožné. Informovalo o tom ministerstvo dopravy a výstavby.

Poschodovým vlakom sa spolu s cestujúcimi previezol aj minister dopravy a výstavby Árpád Érsek. "Som veľmi rád, že sa nám zasa podarilo zvýšiť kapacitu na tejto trati. Vlaky na juh využíva veľa ľudí a hlavne v rannej špičke je ich kapacita nedostatočná. Preto som veľmi intenzívne hľadal spôsob ako situáciu zlepšiť a som rád, že sa to aspoň čiastočne podarilo," povedal Érsek. Minister dodal, že zavedenie poschodových vlakov zvýši možnosti na sedenie hlavne v ranných hodinách o stovky miest.

Nový poschodový vlak, ktorý na základe objednávky ministerstva dopravy a výstavby zabezpečil a certifikoval súkromný dopravca, v minulosti jazdil v okolí Mníchova. Súpravy zostavené z poschodových vozňov budú ťahať dieselové lokomotívy Siemens Eurorunner. "Verím, že vlaky budú dobre fungovať a zvýši sa nielen kapacita, ale aj komfort cestujúcich," uviedol Érsek počas cesty vo vlaku. Zavedenie poschodových súprav je podľa ministerstva dopravy ďalšie z opatrení na zlepšenie dostupnosti vlakovej dopravy, ktoré rezort zavádza kontinuálne počas celého volebného obdobia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok