Čaputovú prijal prezident Zelenskyj, na letisku ju vítali v krojoch

TA3 TASR
16.9.2019 08:13

Prezidentka Zuzana Čaputová priletela na oficiálnu návštevu Ukrajiny, kde sa stretla s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. V pláne bolo i stretnutie s premiérom Oleksijom Hončarukom a chcela si uctiť aj obete hladomoru na Ukrajine. Na letisku Boryspiľ v Kyjeve prezidentku privítali ženy v tradičných krojoch.

Prezidentka sa v Kyjeve stretla s prezidentom Ukrajiny Volodymyrom Zelenským, po ktorom bolo na programe plenárne rokovanie delegácií. Popoludní sa najvyššia predstaviteľka Slovenskej republiky stretne s ukrajinským premiérom Olexijom Hončarukom. Čaputová sa počas svojej návštevy zúčastní i na pietnom akte kladenia venca na Hrob neznámeho vojaka a uctí si pamiatku obetí hladomoru na Ukrajine. Prezidentka svoju prvú cestu na Ukrajinu od nástupu do úradu zakončí v pondelok neskôr popoludní a odcestuje na Slovensko.

Zuzana Čaputová, ktorá zvíťazila v marcových prezidentských voľbách, zložila slávnostný sľub 15. júna. Prvá zahraničná cesta novozvolenej hlavy štátu smerovala 20. júna do Českej republiky. Čaputová už odvtedy navštívila aj Maďarsko, Poľsko, Francúzsko, Belgicko, Švajčiarsko, Nemecko a naposledy Rakúsko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok