Po Stehlíkovi má namierené do švédskeho MODO aj Valábik

TASR
19.7.2012 10:56

Slovenský obranca Boris Valábik možno rozšíri enklávu hokejistov spod Tatier vo švédskom klube MODO Hockey. Účastník Elitserien, v ktorého kádri už figurujú ďalší zadák Richard Stehlík a útočník Ladislav Nagy, sa podľa švédskych médií zaujíma aj o služby mohutného Valábika.

Po Stehlíkovi má namierené do švédskeho MODO aj Valábik
TASR

Dvadsaťšesťročný obranca naposledy pôsobil v AHL v tíme Wilkes-Barre Scranton Penguins, za ktorý však pre zranenia nohy a ruky odohral len tri zápasy bez bodového zápisu. Valábik sa ocitol v hľadáčiku generálneho manažéra tímu z mesta Örnsköldsvik Markusa Näslunda po tom, čo sa klubu nepodarilo zrealizovať transfer Lasseho Kukkonena.

Valábikov agent Alexander Tyjnych nepotvrdil, no ani nevyvrátil záujem švédskeho klubu. "Zisťujem možnosti hráčovho uplatnenia v Európe a Rusku, no mená klubov, s ktorými som v kontakte, si nechám pre seba," citoval Tyjnycha portál allehanda.se.

Valábik, ktorého v roku 2004 draftovala Atlanta Thrashers v prvom kole z 10. miesta, odohral v NHL celkovo 80 zápasov s bilanciou siedmich bodov (0+7). V zámorí si vybudoval povesť tvrdého hráča a bitkára, celkovo v profilige nazbieral 210 trestných minút. V NHL absolvoval vrátane prípravných zápasov 16 pästných súbojov, v AHL pridal ďalších 37.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok