Naši tenisti sa prebojovali do kvalifikácie, rozhodol Gombos

TA3 TASR
14.9.2019 19:38

Slovenskí tenisti sa prebojovali do marcovej kvalifikácie o postup na budúcoročný finálový turnaj Davisovho pohára v Madride. V zápase 1. skupiny euro-africkej zóny vedú na antuke v bratislavskom NTC nad Švajčiarskom už 3:1.

O rozhodujúci tretí bod sa postaral Norbert Gombos, ktorý deklasoval švajčiarsku jednotku Henriho Laaksonena za 50 minút 6:1, 6:1. Gombos nahradil v úvodnom sobotňajšom singli pôvodne nominovaného Martina Kližana.

Gombos od začiatku duelu s Laaksonenom, ktorý mal v nohách štvorhru, na dvorci dominoval. Hneď v úvodnom geme prelomil podanie Švajčiara a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0. Gombos výborne podával i returnoval, mal navrch vo výmenách, jeho údery mali správnu dĺžku.

Laaksonen pôsobil na kurte unaveným dojmom, mal problémy s pohybom a kopil nevynútené chyby. V prvom sete uhral iba jediný gem a v druhom rýchlo prehrával 0:5. Namotivovaný Gombos zápas s prehľadom dotiahol do víťazného konca, keď v siedmom geme premenil po skvelom obhodení pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

1. skupina euro-africkej zóny Davisovho pohára
Slovensko - Švajčiarsko 3:1
Martin Kližan - Sandro Ehrat 2:6, 6:7 (7)
Andrej Martin - Henri Laaksonen 6:2, 4:6, 7:5
Filip Polášek, Igor Zelenay - Laaksonen, Jerome Kym 6:3, 6:3
Norbert Gombos - Laaksonen 6:1, 6:1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok