Čaputová: Nenechajme dôležité iniciatívy na pleciach mimovládok

TA3 SITA
14.9.2019 17:22

Nemôžeme naďalej nechávať fungovanie iniciatív len na pleciach mimovládnych organizácií odkázaných na podporu individuálnych darcov. Konštatovala to prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti Facebook.

Čaputová: Nenechajme dôležité iniciatívy na pleciach mimovládok
facebook.com/Zuzana Čaputová

Pri návšteve Zborova v Bardejovskom okrese totiž sledovala lekciu programu Omamy, ktorý podporuje rozvoj a vzdelávanie malých rómskych detí už od narodenia a je založený na spolupráci s mamičkami.

„Tento program nie je prvým, ktorý prináša cenné inovácie. Nestačí, že pôsobí len v niekoľkých lokalitách. Budem sa zasadzovať o to, aby sme cenné skúsenosti a modely fungovania programu Omamy, a aj iných podobných iniciatív, premenili do systémových štátnych politík. Rovnako sa budem zaujímať aj o ďalšie programy v iných oblastiach, ktoré sú dôležité pre znižovanie chudoby rôznych skupín ľudí kdekoľvek na Slovensku,“ napísala prezidentka.

Ako ďalej v statuse vysvetlila, program Omamy vyrovnáva nepriaznivé dopady života detí, ktoré vyrastajú v chudobe a zároveň podporuje rómske ženy, ktoré získajú zamestnanie a zručnosti tak, aby sa mohli uplatniť aj mimo organizácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok