Trumpa čakajú dôležité rozhovory, je pripravený aj na Irán

TA3 TASR
13.9.2019 06:35

Americký prezident Donald Trump sa chce so severokórejským vodcom Kim Čong-unom stretnúť do konca tohto roka. Americké médiá však hovoria, že pravdepodobne nepôjde o jediné veľké stretnutie, ktoré ho čaká. Šéf Bieleho domu totiž naznačuje, že sa s ním chcú stretnúť aj iránski predstavitelia.

Americký prezident Donald Trump je presvedčený, že lídri Iránu sa s ním chcú stretnúť. Týmto výrokom naznačil možnosť prípadného stretnutia s prezidentom Iránu na 74. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN. "Môžem vám povedať, že Irán sa chce stretnúť," povedal Trump novinárom v Bielom dome.

Trump opakovane naznačoval, že na stretnutie s iránskym partnerom Hasanom Rúháním je pripravený. AFP doplnila, že Rúhání pricestuje do New Yorku na otvorenie VZ OSN, ktoré sa koná nasledujúci týždeň. Teherán však doposiaľ na ponuky Donalda Trumpa nereagoval.

Irán v máji oznámil, že nebude rešpektovať niektoré obmedzenia vyplývajúce z jadrovej dohody so svetovými veľmocami, pokým ostatné signatárske krajiny neurobia viac pre zmiernenie sankcií, ktoré voči islamskej republike znova zaviedli Spojené štáty po tom, ako od dohody odstúpili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok