Most podľa Bugára podporí otvorenie mimoriadnej schôdze

TA3 TASR
11.9.2019 15:29

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár deklaroval, že poslanci Mosta-Híd na mimoriadnej schôdzi parlamentu podporia jej otvorenie. Schôdzu znovu iniciovali opoziční poslanci po tom, ako sa ju v uplynulých dňoch nepodarilo otvoriť. Cieľom mimoriadnej schôdze je vysloviť nedôveru premiérovi Petrovi Pellegrinimu.

Most podľa Bugára podporí otvorenie mimoriadnej schôdze
SITA/Branislav Bibel

"Mostu-Híd je jedno, ako zareagujú koaliční partneri, my určite budeme hlasovať za otvorenie mimoriadnej schôdze," povedal Bugár s tým, že koaličných partnerov o tom informujú. Ďalšiu mimoriadnu schôdzu iniciovala opozícia, ktorá nebola spokojná s tým, ako sa presunulo hlasovanie o nedôvere premiérovi na koniec riadnej schôdze parlamentu. Pôvodne sa mal premiér pred poslancov postaviť už minulý týždeň. Keďže plénum nebolo uznášaniaschopné, schôdzu sa poslanci pokúsili otvoriť opäť v pondelok. Ani vtedy sa pre rovnaký dôvod schôdza neotvorila. Danko preto bod zaradil na záver septembrovej schôdze.

Vláda už povedala, že s odvolaním nesúhlasí a vidí za ním účelovosť opozície. Dôvodom na odvolanie premiéra je podľa opozície to, že nenavrhol odvolať Moniku Jankovskú z postu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti po tom, ako sa objavili informácie o jej údajnej komunikácii s Marianom Kočnerom, obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Jankovská medzičasom vo funkcii skončila.

Bugár si tiež podľa vlastných slov myslí, že mandátový a imunitný výbor nemusí rokovať o vzdaní sa mandátu poslancov. Myslí si, že tak, ako to bolo v prípade Moniky Jankovskej, Viktora Stromčeka a Petra Kažimíra, to bolo v poriadku. Predseda parlamentu Andrej Danko mal požiadať mandátny a imunitný výbor o posúdenie toho, či Jankovskej, Stromčekovi a Kažimírovi zanikol mandát v súlade s ústavou a legislatívou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok