Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové portfólio počítačov, tabletov a monitorov Lenovo uľahčí život spotrebiteľom

Nové portfólio počítačov, tabletov a monitorov Lenovo uľahčí život spotrebiteľom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na výstave IFA, jedného z najväčších veľtrhov spotrebnej elektroniky na svete, predstavila spoločnosť Lenovo svoj najnovší rad produktov pre rok 2019. Každý z jej výrobkov je inteligentnejším riešením za prijateľnú cenu a je určený pre bežných spotrebiteľov. Produkty vybavené inteligentnými funkciami zahŕňajú notebooky, monitory, tablety a all-in-one stolové počítače.

Ultra-tenký a zároveň ultra inteligentný

 

Ak potrebujete tenký, ľahký a spoľahlivý prenosný počítač, ktorý výborne funguje a nestojí vás majetok, môžete si vybrať z dvoch nových 13-palcových notebookov Lenovo IdeaPad s operačným systémom Windows 10 a s mobilnými procesormi Intel Core až 10. generácie  a rozšírením pamäte až na 16 GB DDR4, ktoré sú navrhnuté tak, aby ste rýchlo zvládli svoje online úlohy a ušetrený čas mohli venovať svojim obľúbeným reláciám s grafickou kartou až do NVIDIA GeForce MX250.

Vyjadrite jedinečnosť svojej osobnosti pomocou jedného z troch nových 13-palcových notebookov IdeaPad S340 vyrábaných v troch farebných odtieňoch (na obr. farba tekutá modrá).

13-palcový notebook Lenovo IdeaPad S340 s hmotnosťou len 1,3 kg je inteligentnou voľbou a je k dispozícii v troch veselých farbách. Je navrhnutý tak, aby sa pohodlne zmestil do tašky. So zvukom Dolby Audio, mikrofónmi otočenými dopredu a tichšími, inteligentnými ventilátormi – zostáva váš notebook s novou batériou nabitý až 8 hodín a chladnejší než predtým.

Ultra-tenký, celohliníkový notebook Lenovo IdeaPad S540 je ešte o krok ďalej s voľbou vysokokvalitného zobrazenia QHD, zvukovým systémom Dolby Audio a výberom z troch moderných studených farebných odtieňov. Na všetko pripravený IdeaPad S540 má nabíjanie RapidCharge a hlasové služby Cortana a Alexa. Toto najmodernejšie zariadenie vybavené procesormi Intel Core i7 až po 10. gen alebo AMD Ryzen 7 využíva technológiu Windows Hello a infračervenú IR kameru snímajúcu emócie pre inteligentnejšiu interakciu, je “handsfree” a prihlasovať sa možno pomocou biometrickej identifikácie.

Nový 13-palcový notebook IdeaPad S540 (v bielej farbe)

Požiadavky na režim manuálneho priameho napájania a výkonu podľa vašich potrieb spĺňa exkluzívna funkcia Lenovo Q-Control. Ako funguje táto jedinečná funkcia umelej inteligencie? Ak je zapnutá, Q-Control využíva strojové učenie na monitorovanie úloh bežiacich na pozadí a na kontrolu teploty zariadenia. Samostatne riadi ventilátory a optimalizuje životnosť batérie. Napr. filmoví diváci ocenia režim s nižšou spotrebou energie a tichším ventilátorom, kým tvorcov obsahu poteší turbo-zosilnenie a zvýšená operačná rýchlosť počítača.

Inšpirovaný prírodou, vyrobený pre vysoké pracovné zaťaženie

 

Stolový počítač Lenovo IdeaCentre A540 s krásnym dizajnom vyváženej asymetrie cyprusového stromu je novým štýlovým počítačom typu all-in-one s operačným systémom Windows 10 a obrazovkou s vysokým rozlíšením vyrábanou v dvoch veľkostiach, 24-palcov a 27-palcov. Jeho inteligentná funkčná základňa je bezdrôtovou nabíjačkou pre váš mobilný telefón s certifikátom Qi s možnosťou nabíjania aj pri vypnutom počítači.

Položte kompatibilný mobilný telefón na bezdrôtovú nabíjačku IdeaCentre A54 (na obr. 24-palcový model)

Kovový oceľový podstavec IdeaCentre A540 je mierne zaoblený, čo dodáva každému pracovnému priestoru elegantný, moderný dizajn. Jeho šikovná výsuvná infračervená kameru je dodávaná s integrovanou uzávierkou TrueBlock Privacy pre vyššiu úroveň zabezpečenia, zatiaľ čo úzky dizajn rámu a kolektor zadných káblov dodávajú tomuto elegantnému stolovému počítaču usporiadaný, organizovaný vzhľad.

27-palcový model IdeaCentre A540 má zabudovaný procesor Intel Core i7 až 9. generácie s diskrétnou grafickou kartou AMD Radeon RX560, QHD obrazovkou s vysokým rozlíšením, ktorá zvýrazňuje živé farby a reproduktory JBL od firmy Harman, ktoré poskytujú ostrý stereo zvuk pomocou technológie Dolby Audio. Procesor AMD Ryzen je k dispozícii aj na 24-palcovom modeli a 10-bodová dotyková obrazovka je v ponuke pre každú veľkosť displeja.

Lenovo IdeaCentre A540 s 27-palcovou obrazovkou vo farbe minerálna sivá, poháňaný procesormi Intel Core.

Digitálni spoločníci, ktorých si otočíte

 

Pre tých, ktorí uprednostňujú iný operačný systém, sú nové notebooky Lenovo Chromebook inteligentnou voľbou s neuveriteľným užívateľským komfortom. Nevyžaduje sa žiadne nastavenie, stačí sa prihlásiť pomocou svojho účtu Google a objaviť nový svet intuitívnych počítačových zážitkov s miliónmi dostupných aplikácií na Google Play.

Moderný, funkčný prístroj, poskytujúci viac zábavy na cestách, ponúka kreatívnym typom možnosť vyjadriť svoj osobných štýl výberom až z piatich farieb a s rôznou veľkosťou obrazovky.

Nový Lenovo Chromebook C340 sa vyrába v dvoch veľkostiach (na obr. 15-palcový model vo farbe minerálna sivá)

Novým tenkým prenosným počítačom 2v1, ktorý zabalil tonu inteligentných funkcií operačného systému Chrome do úžasného prenosného balenia, je Lenovo Chromebook C340, vyrábaný v 11-palcovej veľkosti – menšej, než je papier A4. K dispozícii je vo farbe piesková ružová alebo platinová sivá. Jeho flexibilné 360 ° závesné otáčanie s dotykovou obrazovkou, umožňuje užívateľovi otočiť svoj Lenovo Chromebook C340 pri práci, či zábave prakticky z akéhokoľvek uhla. Alebo si vyberte 15-palcový model s väčším úložným priestorom (až 128 GB eMMC), pohodlnou číselnou klávesnicou, voliteľnou podsvietenou klávesnicou a mobilným procesorom až po Intel Core i3. Chromebooky sa môžu synchronizovať s tabletmi a mobilnými telefónmi so systémom Android prostredníctvom účtu Google a vy môžete bezpečne ukladať svoj obsah na mieste alebo v cloude.

Lenovo Chromebook C340 vás pripojí cez dva USB-C porty (na obr. 11-palcový model vo farbe piesková ružová).

Hľadáte notebook na bleskurýchlom operačnom systéme Chrome, ktorý je najlepší z oboch svetov? Vyskúšajte nový Lenovo Chromebook S340 s voliteľnými procesormi Intel, integrovanou ochranou proti vírusom a s batériou, ktorá vydrží až 10 hodín na jedno nabitie. Tento tenký notebook je navrhnutý tak, aby ste na ňom mohli spustiť takmer všetky svoje obľúbené aplikácie súčasne. 14-palcový dotykový displej FHD IPS s úzkym rámom, vám umožní pozerať na veľký obraz bez toho, aby vás zaťažil. Váži len1,4kg.

Nový 14-palcový Lenovo Chromebook S340 sa vyrába vo farbe tmavá orchidea, alebo ónyxová čierna.

Ukáž viac lásky k svojmu počítaču

 

Máte veľké nápady, s ktorými sa chcete podeliť a nechcete sa nechať obmedzovať rozmermi prenosného počítača? Ak teda potrebujete prerobiť svoju domácu kanceláriu, alebo chcete do svojho herného a zábavného priestoru priniesť viac podmanivého štýlu, siahnite po nových spotrebiteľských monitoroch Lenovo, ktoré sú ideálnym riešením pre tých, ktorí potrebujú (alebo chcú) tráviť dlhé hodiny pred obrazovkou.

Nový monitor Lenovo L28u s uhlopriečkou 28-palcov, určený pre širokú verejnosť, ponúka živé farby na širokouhlom displeji 4K In-Plane Switching (IPS), s dokonalým pixelovým rozlíšením a ultra-tenkým rámom, ktorý umožňuje domáce pozeranie aj prácu na počítači. Ak má vaše zariadenie grafickú kartu AMD Radeon, môže pomocou nej eliminovať sekanie a trhanie obrazu pre hladšie zobrazenie počítačových hier s technológiou AMD Radeon FreeSync. Nakloňte svoj monitor tak, aby čo najviac vyhovoval uhlu pohľadu a spoľahnite sa na náš certifikovaný TÜV Rhineland Eye Comfort displej s ochranou proti blikaniu, ktorý minimalizuje únavu očí.

Dostupný v havranej čiernej ponúka monitor Lenovo L28u väčšiu plochu obrazovky, než predtým.

Inteligentnejšie zdieľanie pre rodinu

 

Spoločnosť Lenovo uvádza na trh druhú generáciu mainstreamových tabletov s platformou Android, Lenovo Tab M7 a Lenovo Tab M8 s možnosťou voľby Wi-Fi a LTE. Tieto tablety sú ideálne pre domácnosti s mileniálmi, ktoré chcú zostať pripojené, ich cena je primeraná a sú veľmi zábavné, s úžasnými multimediálnymi možnosťami, majú dizajn celokovového krytu pre prvotriedny vzhľad a pocit na dotyk – a teraz sú vyrobené tak, aby ste ich mohli ľahšie zdieľať s najmladšími členmi vašej rodiny.

Moderný dizajn s úzkym rámom a pomerom panel-telo až 83 percent pre lepšie zobrazenie.

Lenovo umožňuje rodinám robiť inteligentnejšie rozhodnutia o tom, ktoré tablety si vybrať na zdieľanie so svojimi ratolesťami, s detským režimom Kid´s Mode 3.0; rodiny môžu teraz každému dieťaťu zriadiť vlastný, samostatný účet prispôsobený preferenciám a vkusu dieťaťa, s aplikáciami primeranými veku a bohatým obsahom ako sú hry, pesničky, knihy a audio-knihy.

Tablet Lenovo TabM8 ponúka až 12 hodín prehrávania videa a TabM7 celodenné používanie s prehrávaním videa až 10 hodín. Aj nové tablety série M sú certifikované podľa TÜV Rheinland
a poskytujú skutočnú ochranu zraku vďaka technológiám špeciálneho osvetlenia a zobrazenia, ktoré znižujú škodlivé modré svetlo a znižujú namáhanie očí – takže zábava sa nemusí skončiť nikdy.

Tablet Lenovo Tab M7 teraz v ónyxovej čiernej, alebo platinovej sivej.

Ceny a dostupnosť

 

v krajinách EMEA (Európa, stredný východ a Afrika):

• 13-palcový notebook IdeaPad S540 bude dostupný od decembra 2019 a cena zatiaľ nebola stanovená.

• 24-palcový IdeaCentre A540 bude na Slovensku k dispozícii od novembra 2019 za odporúčanú cenu od 799 €. 27-palcový model bude na Slovensku dostupný od novembra 2019 za odporúčanú cenu od 999 €.

• 28-palcový monitor Lenovo L28u bude na Slovensku dostupný od novembra 2019 za odporúčanú cenu od 299 €.

• Tablet Lenovo Tab M7 bude na Slovensku dostupný od novembra 2019 za odporúčanú cenu od 89 €.

• Tablet Lenovo Tab M8 s vysokým rozlíšením bude na Slovensku dostupný od októbra 2019 za odporúčanú cenu od 129 €.

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)