Premiéra skúsia odvolať ešte v tomto týždni, vláda sa zúčastní

TA3 TASR
10.9.2019 11:00

Mimoriadna schôdza na vyslovenie nedôvery premiérovi Petrovi Pellegrinimu má byť v piatok o 13.00 h. Informáciu potvrdil riaditeľ odboru komunikácie s médiami a verejnosťou národnej rady Tomáš Kostelník.

Premiéra skúsia odvolať ešte v tomto týždni, vláda sa zúčastní
TASR/Jakub Kotian

Schôdzu iniciovala opozícia, ktorá nebola spokojná s tým, ako sa presunulo hlasovanie o nedôvere premiérovi na koniec riadnej schôdze parlamentu. Predseda parlamentu Andrej Danko tak urobil po tom, ako sa opätovne pre neúčasť poslancov nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu s týmto bodom programu. Zaradil ho preto na koniec nasledujúcej 49. schôdze.

Premiér a ministri jeho vlády sú pripravení naďalej sa zúčastniť na opozičnom pokuse o Pellegriniho odvolanie z funkcie. Povedal to v reakcii na iniciovanie ďalšej schôdze s tým, že bude kedykoľvek rád hovoriť s poslancami o ich kontaktoch so 'závadovými' osobami. Vláda už povedala, že s odvolaním nesúhlasí a vidí za ním účelovosť opozície. Pôvodne sa mal predseda vlády pred poslancov postaviť v piatok, ani vtedy sa pre neúčasť viacerých zákonodarcov schôdzu nepodarilo otvoriť.

Predsedu vlády chce o kreslo pripraviť opozícia. Dôvodom je, že nenavrhol odvolať Moniku Jankovskú z postu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti po tom, čo sa objavili informácie o jej údajnej komunikácii s Marianom Kočnerom, obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Vláda s odvolaním nesúhlasí, Jankovská medzičasom vo funkcii skončila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok