Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ASUS prináša nové riešenia pre tvorcov obsahu, profesionálov i hráčov

ASUS prináša nové riešenia pre tvorcov obsahu, profesionálov i hráčov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť ASUS uviedla na veľtrhu IFA 2019 produkty nového radu ProArt, medzi ktoré patrí ProArt StudioBook One, ProArt StudioBook Pro X, ProArt Station D940MX a ProArt Display PA32UCG, ako aj fitnes hodinky VivoWatch SP a biznis notebook ASUSPRO B9. ASUS tiež oznámil európske uvedenie notebookov ZenBook Pro Duo a ZenBook Duo a herný smartfón ROG Phone II.

Rad ASUS ProArt pre tvorcov obsahu

 

ASUS reaguje na špecifické potreby profesionálnych tvorcov obsahu už od roku 2011, keď predstavil prvý monitor radu ProArt a do dnešného dňa získal viac ako 400 ocenení. Podľa výskumu spoločnosti Intel sa trh s počítačmi pre tvorcov obsahu rýchlo rozširuje a k dnešnému dňu má na svete viac ako 200 miliónov používateľov.

ASUS preto predstavuje nové portfólio produktov ProArt, aby reagoval na potreby profesionálov z odvetví, ako je fotografia a video, 3D dizajn, vývoj hier, a z ďalších kreatívnych disciplín. Nové zariadenia ProArt prinášajú absolútnu presnosť, extrémny výkon, všestrannú konektivitu a stabilitu.

Notebooky radu ProArt StudioBook využívajú potenciál grafických kariet NVIDIA GeForce RTX, ako je ray tracing v reálnom čase a AI akcelerácia. Zároveň spĺňajú prísne podmienky programu NVIDIA RTX Studio – tieto notebooky sú precízne navrhnuté pre zvýšenie produktivity a výkonu pri používaní kreatívnych aplikácií. Rad ProArt StudioBook pozostáva z vlajkových lodí ProArt StudioBook One a ProArt StudioBook Pro X a notebookov ProArt StudioBook Pro 17/15 a ProArt StudioBook 17/15 s grafickými kartami Quadro a GeForce a operačným systémom Windows 10.

Rad ASUS ProArt pre tvorcov obsahu

ProArt StudioBook One

ProArt StudioBook One je jeden z najvýkonnejších notebookov radu StudioBook. Spĺňa podmienky programu RTX Studio a je to prvý notebook s grafickou kartou NVIDIA Quadro RTX 6000, takže ide o graficky najvýkonnejší notebook na svete. Poháňa ho procesor 9. generácie Intel Core i9, ktorého jednovláknový aj viacvláknový výkon umožňuje tvorcom obsahu zvládať počítačovo náročné úlohy. Grafická karta NVIDIA Quadro RTX prináša viac CUDA, RT a Tensor jadier, takže umožňuje plynulo a efektívne renderovať animácie, editovať 8K video a vykonávať dátové výpočty.

ProArt StudioBook One má výkonný chladiaci systém s ľahkým tepelným modulom zo zliatiny titánu, ktorý je navrhnutý na optimálny prívod a výduch vzduchu. Šasi sa pri otvorení veka pootvorí o 4,57° pre maximálny prívod studeného vzduchu a všetky komponenty, ako je procesor a grafická karta, sú umiestnené za displej, aby bolo používanie notebooku pohodlné aj na kolenách používateľa.

ProArt StudioBook One obsahuje 4K UHD PANTONE Validated displej, ktorý je skutočne úžasný a ponúka 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Displej má 84 % pomer k telu, pokrýva 100 % farebného priestoru Adobe RGB a má odchýlku na úrovni iba Delta-E < 1 pre špičkovú kvalitu zobrazenia farieb.

ProArt StudioBook One

ProArt StudioBook Pro X

ProArt StudioBook Pro X je prvý notebook s grafickou kartou NVIDIA Quadro, touchpadom ASUS ScreenPad 2.0 a displejom ASUS NanoEdge. Inovatívny dizajn displeja a štyri tenké rámiky zabezpečujú 92 % pomer obrazovky k telu. Pomer strán displeja je 16 : 10 a ProArt StudioBook Pro X tiež ponúka široký farebný gamut s 97 % pokrytím farebného priestoru DCI-P3 pre vysokú vernosť zobrazenia farieb.

ProArt StudioBook Pro X umožňuje používateľom editovať a renderovať viacvrstvové súbory. Obsahuje grafickú kartu NVIDIA Quadro RTX 5000, ktorá je optimalizovaná pre stabilitu a výkon v profesionálnych aplikáciách, a procesory Intel Xeon alebo Intel Core i7 9. generácie. Podpora pre Raid 0 zabezpečuje najrýchlejšie prenosové rýchlosti na úrovni až 6 Gbps v porovnaní s tradičnými rýchlosťami na úrovni 4 Gbps . ProArt StudioBook Pro X je tiež navrhnutý, aby fungoval na plný výkon bez nutnosti obmedzovať rýchlosti procesora alebo grafickej karty, takže je stabilný aj počas najnáročnejších úkonov.

ProArt StudioBook Pro X je prvý model radu, ktorý obsahuje ScreenPad 2.0. Tento interaktívny dotykový displej zlepšuje tradičný zážitok z používania notebooku a umožňuje efektívnejšie pracovať a spravovať úlohy.

ProArt StudioBook Pro X

ProArt Station D940MX

ProArt Station D940MX je kompaktná stolná pracovná stanica. So šasi s objemom 8 litrov ide o jeden z najmenších stolných počítačov. Aj napriek tomu ponúka špičkový výkon vďaka procesoru 9. generácie Intel Core i9, až 64 GB DDR4 2 666 MHz operačnej pamäti a grafickej karte NVIDIA Quadro RTX 4000 alebo NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti. Počítač tiež obsahuje duálne úložisko s 512 GB PCIe SSD úložiskom a 1 TB pevným diskom a ultrarýchlu konektivitu vďaka dvom Thunderbolt 3 portom na prednom paneli.

ProArt Station D940MX

ProArt Display PA32UCG

ASUS ProArt Display PA32UCG je prvý displej na svete s HDR 1600 a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Ponúka 4K UHD rozlíšenie a podsvietenie pomocou mini LED, takže prináša špičkový jas a zobrazenie farieb, ktoré sú kriticky dôležité pre tvorcov filmov a herných vývojárov.

ProArt Creator Center

Aplikácia ProArt Creator Center prináša optimálny zážitok z tvorby obsahu naprieč všetkými zariadeniami ProArt. Aplikácia umožňuje kalibráciu farieb, optimalizáciu nastavení a synchronizáciu. Používateľ si môže pomocou nej kalibrovať displej svojho zariadenia a synchronizovať nastavenia s pripojenými zariadeniami radu ProArt. ProArt Creator Center tiež ponúka jednoduché monitorovanie a optimalizáciu výkonu počas produkcie a kontrolu renderovania pomocou mobilného zariadenia.

ProArt Display PA32UCG

VivoWatch SP

ASUS VivoWatch SP sú inteligentné fitnes hodinky, ktoré umožňujú 24/7 sledovanie zdravia a aktivity. Vybavené sú EKG a PPG senzormi medicínskej kvality a technológiou ASUS HealthAI. VivoWatch SP vďaka tomu sledujú v reálnom čase tep, okysličenie krvi, ANS vek, stres a tlak. Exkluzívna technológia ASUS HealthAI prináša personalizované hodnotenie zdravia a odporúčania, a to z denného aj dlhodobého hľadiska.

ASUS VivoWatch SP sú tiež inteligentný fitnes spoločník a tréner. Zabudovaný GPS senzor umožňuje sledovať vonkajšiu aktivitu a dodatočne ju hodnotiť pomocou aplikácie ASUS HealthConnect. K dispozícii sú mapy a štatistiky, ako je rýchlosť, vzdialenosť, dĺžka a tempo. V rámci tréningu tempa si môžete nastaviť rýchlosť a VivoWatch SP vás vibráciami upozornia, ak sa pohybujete príliš rýchlo alebo pomaly. Aplikácia HealthConnect tiež ponúka odporúčané tempo pre rôzne typy cvičení, takže uľahčuje plnenie fitnesových cieľov. Zabudovaný výškomer a monitor okysličenia krvi uvádzajú užitočné informácie pre turistov a horolezcov.

ASUS VivoWatch SP sú štýlové a odolné hodinky, ktoré sú navrhnuté pre všetky udalosti. Môžete s nimi plávať, majú odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM, dajú sa na nich rýchlo vymeniť remienky a majú 14-dňovú výdrž.

VivoWatch SP

ASUSPRO B9 (B9450)

Nový ASUSPRO B9 (B9450) je najľahší biznis notebook na svete s hmotnosťou iba 880 gramov. Má výnimočný výkon, ultraprenosné rozmery, rýchlu konektivitu, spoľahlivú kvalitu a bezpečnosť.

ASUSPRO B9 obsahuje procesor až do 10. generácie Intel Core, ultrarýchle úložisko s až dvojicou 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD úložísk v zapojení RAID 0 alebo 1 a všestrannú konektivitu vďaka Intel Wi Fi 6 (Gig+ 802.11ax) a Thunderbolt 3.

ASUSPRO B9 má hmotnosť iba 880 gramov a zároveň je extrémne kompaktný vďaka displeju NanoEdge s pomerom obrazovky k telu na úrovni 94 %, takže jeho 14-palcový displej je v tele notebooku s tradičnými rozmermi 13-palcových modelov. Notebook sa s hrúbkou iba 14,9 mm jednoducho prenáša a má dlhú výdrž batérie.

ASUSPRO B9 tiež spĺňa odolnosť vojenských štandardov MIL-STD 810G a obsahuje bezpečnostný čip Trusted Platform Module 2.0 (TPM) a zabudovanú infračervenú kameru pre biometrické prihlasovanie sa.

ASUSPRO B9 (B9450)

ZenBook Pro Duo (UX581) a ZenBook Duo (UX481)

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) je revolučný ultraprenosný notebook s druhým dotykovým displejom ASUS ScreenPad Plus, ktorý rozširuje interaktívne schopnosti pôvodnej technológie ScreenPad. ScreenPad Plus je prirodzene prepojený s hlavným displejom a ponúka neobmedzené kreatívne možnosti pre tvorcov obsahu.

ZenBook Pro Duo má extrémny výkon vďaka procesoru až do 9. generácie Intel Core a grafickej karte NVIDIA GeForce RTX 2060. Obsahuje aj 15,6-palcový 4K UHD (3 840 x 2 160) PANTONE Validated OLED HDR dotykový displej s certifikáciou VESA DisplayHDR TrueBlack 500.

Pre kreatívnych profesionálov, ktorí vyžadujú menší formát, je k dispozícii 14-palcový ZenBook Duo. Ponúka technológiu ScreenPad Plus v ľahšom a menšom šasi, procesor 10. generácie Intel Core i7 a grafickú kartu GeForce MX250. Tiež obsahuje PANTONE Validated FHD NanoEdge displej a ultrarýchlu a spoľahlivú konektivitu vďaka Intel Wi-Fi 6 (Gig+).

ZenBook Pro Duo (UX581)

ROG Phone II Ultimate Edition

ASUS predstavil high-end verziu svojho herného smartfónu ROG Phone II, ktorá ponúka nový farebný dizajn a zdokonalené špecifikácie. Matná čierna farba dáva telefónu unikátnu osobnosť, ktorú zdôrazňuje vzorovaná úprava na zadnej strane. Špecifikácie telefónu sú zlepšené na 1 TB UFS 3.0 ROM úložisko a rýchlejšie prenosové rýchlosti na úrovni Cat 20 4G LTE až do 2 Gbps.

Ultimate Edition má vo výbave aj najrýchlejší procesor na svete, Snapdragon 855 Plus s frekvenciou 2,96 GHz a prvý 120 Hz/1 ms AMOLED displej na svete s odchýlkou Delta-E menšou ako 1. Neustále hranie zabezpečuje 6 000 mAh batéria a 30 W rýchle nabíjanie ROG HyperCharge. Smartfón tiež disponuje unikátnym dizajnom na šírku, zlepšenou technológiou AirTrigger II, vibráciami Dual Surrounding Vibration a výkonnými prednými stereo reproduktormi.

ROG Phone II Ultimate Edition

(Zdroj: Tlačová správa ASUS)