Najvhodnejším premiérom by bol Pellegrini, v prieskume je i Mečiar

TA3 TASR
8.9.2019 13:35

Najvhodnejším predsedom vlády po budúcoročných voľbách by bol Peter Pellegrini. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry AKO, v ktorom získal viac ako štvrtinu všetkých hlasov. Exkluzívny prieskum si dali urobiť Hospodárske noviny.

Najvhodnejším predsedom vlády po budúcoročných parlamentných voľbách by bol súčasný premiér Peter Pellegrini. Na druhom mieste skončil bývalý prezident a líder Za ľudí Andrej Kiska, tretiu priečku obsadil predseda hnutia OĽANO Igor Matovič. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre Hospodárske noviny, v ktorom si respondenti vyberali z 15 mien politikov.

Pellegriniho by si opätovne na premiérskej stoličke vedelo predstaviť 26,9 percenta opýtaných, teda viac ako štvrtina. Kisku by si vybralo 15,2 percenta respondentov. Nasleduje Igor Matovič (5,7 percenta) a šéf SaS Richard Sulík (5,2 percenta). Mierne pod hranicou piatich percent opýtaných skončil predseda Spolu Miroslav Beblavý (4,9 percenta) a predseda Smeru-SD a bývalý premiér Robert Fico (4,7 percenta).

Šéf ĽSNS Marian Kotleba by bol najvhodnejším predsedom vlády pre 3,9 percenta opýtaných, sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár zhodne pre 3,5 percenta respondentov. Predsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana si vybralo 2,8 percenta. Predsedu parlamentu a predsedu SNS Andreja Danka a exministra vnútra a zdravotníctva Tomáša Druckera, ktorý zakladá novú stranu, by volilo zhodne po 2,4 percenta respondentov.

Posledné tri miesta obsadil šéf KDH Alojz Hlina (1,6 percenta), podpredseda NR SR a predseda strany Most-Híd Béla Bugár (1,4 percenta) a bývalý predseda HZDS a niekdajší premiér Vladimír Mečiar (1,1 percenta). Na otázku, kto by bol najvhodnejším predsedom vlády po budúcoročných voľbách nevedelo alebo nechcelo odpovedať 14,8 percenta opýtaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok