Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei P30 Pro oslňuje v nových farbách, ktoré udávajú trend

Huawei P30 Pro oslňuje v nových farbách, ktoré udávajú trend
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei uviedla na veľtrhu IFA 2019 v Berlíne svoj špičkový smartfón P30 Pro v dvoch nových farebných prevedeniach. Predstavený bol aj domáci Wi-fi router Huawei WiFi Q2 Pro, ktorý prináša ešte vyššiu rýchlosť pripojenia a vylepšenú bezpečnosť.

Nové farby P30 Pro: Kombinácia funkčnosti a elegancie

 

Dve novo predstavené farebné kombinácie prinášajú elegantný dizajn inšpirovaný prírodou. Špeciálny efekt sa podarilo dosiahnuť pomocou brúsenia matného povrchu. Kým magická farba Mystic Blue pripomína oblohu odrážajúcu sa v mori, prevedenie Misty Lavender sa podobá na pláž pri západe slnka.

Zatiaľ čo horná časť je z vysoko lesklého materiálu, spodná časť, za ktorú smartfón bežne držíme, má matný povrch. Vďaka tomu nedochádza k zachytávaniu odtlačkov prstov na chrbte prístroja.

Huawei P30 Pro v nových farbách.

Skvelé selfie aj za tmy

 

Ďalšou novinkou je funkcia "super night selfie", ktorá pomocou algoritmu portrétového snímania s vysokým rozlíšením obrazu rozjasňuje a skrášľuje tváre pri fotení v noci. Portréty tak vyzerajú prirodzenejšie a viac trojrozmerné. Súčasne znižuje jas svetelného zdroja v pozadí a zlepšuje detaily v tmavých častiach fotografie, bez toho aby dochádzalo k nadmernému zvýrazneniu pozadia. Výsledkom sú prirodzenejšie a kvalitnejšie selfie zábery v noci.

Umelá inteligencia robí tvorbu videa jednoduchú a zábavnú. Novo vylepšená aplikácia Huawei Vlog AI podporuje funkciu umožňuje vytvárať hudobné videá z fotografií a videí uložených v galérii pomocou jediného kliknutia. Akonáhle je video vygenerované automaticky, môžete ho ďalej prispôsobiť a pridať napríklad obľúbenú hudbu, filtre, efekty či dokonca ďalšie klipy.

Huawei P30 Pro v nových farbách.

Huawei P30 Pro v nových farbách.

Ešte inteligentnejšie EMUI 10

 

Používatelia smartfónov P30 Pro budú môcť ako prví upgradovať svoje telefóny na najnovšiu verziu nadstavby EMUI 10. Tá ponúka užívateľom prepracovanejší zážitok nielen z multimediálneho obsahu. Nová verzia prináša jednoduchší dizajn, zmenené ikonky, ale napríklad aj rozloženie písma pre prehľadný a elegantný vzhľad systému.

EMUI 10 ponúkne viac možností pre Always-on displej, nové štýly kalendára alebo vylepšený dizajn v aplikáciách. Prináša tiež "dark mode”, teda tmavý režim pre lepšiu čitateľnosť a pohodlie pri práci. Režim optimalizuje farebný kontrast medzi textom a tmavým pozadím, farbu textu aj systémových ikon. Podporovať bude tiež aplikácie tretích strán.

Huawei P30 Pro v nových farbách.

Huawei P30 Pro v nových farbách.

Q2 Pro: Wi-fi systém novej generácie

 

Spoločnosť Huawei uviedla na trh na veľtrhu IFA 2019 aj nový domáci Wi-Fi systém novej generácie. Huawei WiFi Q2 Pro je vybavený gigabitovým modemovým čipom PLC Gigahome 5630. Umožňuje tak rýchle prenosy dát a nízku latenciu, čím vytvára základ pre rozsiahle prijatie nových technológií - napríklad 200 Mbps širokopásmové pripojenie či širokopásmové pripojenie pomocou optických vlákien.

Huawei WiFi Q2 Pro môže byť po oblastí so slabým signálom pre plné pokrytie aj v priestrannom, viacpodlažnom dome. Kombinácia dvojpásmového automatického výberu, bezproblémového roamingu a automatickej optimalizácie kanálov má za cieľ poskytnúť používateľov Q2 Pro inteligentný zážitkom z pripojenia, ktoré pokrýva každý kútik akejkoľvek domácnosti.

Nové farebné prevedenia smartfónu P30 Pro ani Wi-fi router Q2 Pro nebudú v predaji na Slovensku.

Router Huawei WiFi Q2 Pro.

Router Huawei WiFi Q2 Pro.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)