Indka vo svojich 73 rokoch porodila zdravé dvojičky

TA3 TASR
6.9.2019 20:22

Dvojčatá porodila vo štvrtok v štáte Ándhrapradéš na juhu Indie 73-ročná žena. Otehotnela vďaka metóde tzv. mimotelového oplodnenia, uviedla v piatok na svojej webstránke spravodajská stanica BBC.

Indka vo svojich 73 rokoch porodila zdravé dvojičky
TASR/AP (ilustračná fotografia)

"Matke aj bábätkám sa darí dobre," informovala ženina ošetrujúca lekárka. Dvojčatá, dievčatá, prišli na svet cisárskym rezom, čo je metóda, ktorá sa tradične používa v takýchto neobvyklých prípadoch.

Samotná matka dvojčiat Mangájamma Jaramátiová uviedla, že so svojim v súčasnosti 82-ročným manželom vždy túžili po deťoch, počať ich sa im však skôr nepodarilo. "Sme neuveriteľne šťastní," povedal jej manžel Sítáráma Rádžáráu, ktorý ale v ten istý deň utrpel náhlu mozgovú príhodu a momentálne je hospitalizovaný.

Stať sa rodičmi bolo pre túto dvojicu dôležité. Kým pár deti nemal, cítil sa vo svojej dedine stigmatizovaný. "Nazývali ma bezdetná pani," uviedla matka. "Veľakrát sme sa (o dieťa) pokúšali a vyhľadali sme mnohých lekárov... Takže toto je najšťastnejší deň v mojom živote," dodala. BBC dodáva, že v Indii k podobnému pôrodu došlo už v roku 2016. Syna vtedy na svet priviedla taktiež sedemdesiatnička.

Témy: India
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok