Fränk Schleck mal pozitívny test, na Tour skončil

TASR, TA3
17.7.2012 21:55

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) v utorok oznámila, že Fränk Schleck neprešiel dopingovým testom počas tohtoročnej Tour de France. Jeho tím RadioShack-Nissan vzápätí informoval, že luxemburský jazdec na tohtoročnej edícii prestížnych pretekov skončil.

Fränk Schleck mal pozitívny test, na Tour skončil
SITA

Antidopingoví komisári našli v jeho vzorke moču zakázané diuretikum Xipamid. Test vykonali 14. júla a vzorku preskúmali v akreditovanom laboratóriu Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) v Châtenay-Malabry. Schleck má štyri dni na to, aby požiadal o analýzu B-vzorky. Jeho nález nevyžaduje dočasnú suspendáciu, no UCI vo svojom vyhlásení uviedla: "Sme si istí, že jeho tím spraví nevyhnutné kroky na to, aby Tour de France pokračovala aj naďalej v pokoji a aby mal pretekár dostatok času pripraviť si svoju obhajobu".

Tridsaťdvaročný jazdec stajne RadioShack-Nissan figuroval po pätnástich etapách slávnych pretekov na 12. priečke celkového poradia s takmer desaťminútovou stratou na vedúceho Brita Bradleyho Wigginsa. Tour sa skončí v nedeľu 22. júla.

Fränk Schleck stál pred antidopingovými komisármi už v roku 2008, pretože mal zaplatiť kontroverznému lekárovi Eufemianovi Fuentesovi, ktorý stál v centre škandálu známeho ako Operácia Puerto. Luxemburská antidopingová agentúra však vtedy jeho meno očistila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok