Vnímam to ako zápas roka. Hamšík sa na duel s Chorvátmi teší

TA3 SITA
5.9.2019 18:15

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík sa už nevie dočkať piatkového stretnutia s Chorvátskom v kvalifikačnej E-skupine o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. Priznal, že duel na trnavskom Štadióne Antona Malatinského so začiatkom o 20.45 h vníma ako zápas roka.

"V Európe boli v ostatných týždňoch letné prestávky, ale v Číne som hral celý júl a august, takže už sa veľmi teším. Hráme proti vicemajstrom sveta a je to dôležitý duel z pohľadu postupu na ME. Vnímam ho ako zápas roka. Čaká nás veľký súper a o motivácii sa ani nemusíme baviť," povedal na štvrtkovej predzápasovej tlačovej konferencii v Šamoríne.

Chorváti sa z rôznych dôvodov na Slovensku predstavia bez viacerých hviezd - Ivana Rakitiča, Matea Kovačiča alebo Andreja Kramariča. "Pre Chorvátov sú to veľké straty. Títo hráči sú zvučné mená, ktoré by asi boli v základnej zostave. Majú však skvelých hráčov, ktorí ich dokážu nahradiť. Veľmi sa teším na Marka Roga. Nevidel som ho pol roka, prestúpil do Cagliari, takže dúfam, že sa stretneme aj na ihrisku," poznamenal Hamšík na adresu niekdajšieho spoluhráča z Neapola.

Napriek veľkej chorvátskej kvalite pomýšľa slovenský kapitán na úspešný výsledok. "Vieme, že Chorváti majú ohromnú kvalitu. Nemusíme ich predstavovať, v ich tíme je najlepší hráč sveta Luka Modrič. Pozreli sme si ich aj v zápase, ktorý odohrali v Maďarsku. Dajú sa zdolať a myslím si, že dobrým výkonom by sa nám to mohlo podariť," zakončil hráč čínskeho klubu Ta-lien I-fang.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok