Afganci na Slovensku plánovali zabiť ženu, ktorá sa zriekla islamu

TA3 TASR
5.9.2019 17:53

Britská polícia, za účasti príslušníkov slovenskej NAKA, zatkla v stredu Mohammeda G. P. a Daryu K. S., ktorí mali na Slovensku plánovať úkladnú vraždu 25-ročnej ženy z dôvodu, že sa zriekla islamu. Informuje o tom britská Národná kriminálna agentúra a slovenská polícia na sociálnej sieti.

Afganci na Slovensku plánovali zabiť ženu, ktorá sa zriekla islamu
TASR/Martin Baumann (ilustračná fotografia)

Dvaja obvinení muži z Afganistanu mali podľa britskej polície ženu sledovať v Rakúsku, kde bývala a na Slovensku, kde pracovala. Plánovanie vraždy majú údajne dokazovať záznamy z mobilného telefónu a internetu oboch mužov. Tí diskutovali o možnom pláne na vykonanie vraždy vrátane plánovania činov doma aj v cudzine.


Podľa slovenskej polície vykonali v stredu britskí policajti spolu so slovenskou Národnou kriminálnou agentúrou domové prehliadky na území Veľkej Británie, počas ktorých boli obaja muži zadržaní. Súčasne s prehliadkami polícia informuje aj o zaisťovacích úkonoch na území Slovenska

Obaja muži boli hľadaní na základe Európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý vydal v auguste Špecializovaný trestný súd, čo pre TASR potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. O ich vydaní na územie Slovenska bude rozhodovať britský súd 12. septembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok