O Jankovskej musia rozhodnúť kompetentní, odkázal premiér

TA3 SITA
4.9.2019 15:38

Ďalší postup v prípade Moniky Jankovskej je na predstaviteľoch súdnej moci. Uviedol to pred rokovaním vlády premiér Peter Pellegrini. Predseda vlády novinárom viackrát zopakoval, že nič o prípade údajnej komunikácie Jankovskej s Marianom Kočnerom nevie, ani nie je orgán činný v trestnom konaní.

"Ešte raz, je to v rukách polície a prokuratúry. Ak niekto poruší zákon a koná tak ako nemá, je potrebné, aby bolo také správanie sa spravodlivo potrestané. V súčasnej situácii neviem viac informácií," povedal Pellegrini. Premiér tiež ozrejmil, že na rokovaní vlády podá minister spravodlivosti Gábor Gál návrh na odvolanie Jankovskej z funkcie.

O mene nového štátneho tajomníka, či tajomníčky zatiaľ rozhodnuté nie je. „Zatiaľ sme sa o tom vôbec nerozprávali," dodal premiér. Podľa jeho slov je aj v zahraničí bežné, že sudcovia pôsobia v politke či naopak. „Ja osobne neviem, či je niekto v súčasnosti diskvalifikovaný alebo nie. Nie som o tom oprávnený rozhodovať," uviedol Pellegrini na margo návratu Jankovskej do talára.

Monika Jankovská bude pôsobiť na trestnom úseku bratislavského krajského súdu, kam sa nechala preložiť na vlastnú žiadosť z Trenčína. Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská by sa osobne v tejto situácii na súd nevrátila. „Ja by som sa na súd nevrátila," odpovedala Andrea Kalavská na otázku, či by na mieste Jankovskej postupovala rovnako.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok