Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zámok na bicykel AirLock poslúži zároveň ako cyklo pumpa

Zámok na bicykel AirLock poslúži zároveň ako cyklo pumpa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnoho cyklistov so sebou nosí zámok a viacerí pre istotu aj cyklo pumpu pre nahustenie pneumatík. Aby sa však cyklisti nemuseli ťahať s obidvomi vecami, rozhodli sa ich vývojári spojiť je jediného šikovného zariadenia s názvom AirLock.

Z pohľadu bezpečnostnej funkcie je AirLock vybavený oceľovým káblom s dĺžkou 76 centimetrov a hrúbkou o niečo viac ako 0,6 centimetra, spolu s uzamykacími úchytkami na oboch koncoch kábla. Používatelia odstavia svoj bicykel, jednoducho omotajú kábel okolo jeho rámu a priľahlého pevného objektu, a už len oba jeho konce uzamknú spolu.

Zámok a cyklo pumpa AirLock.

Jedna z uzamykacích strán je však vybavená aj oceľovým vzduchovým upínačom kompatibilným s ventilmi Shrader alebo Presta. Druhá uzamykacia časť zároveň slúži ako ručne ovládaný hliníkový tlakový valec cyklo pumpy s dĺžkou 89 milimetrov. Tieto dve časti sú spojené vinylovou hadicou, ktorá obaľuje oceľový kábel zámku.

Ak si používatelia všimnú, že jedna z ich pneumatík je mäkká, jednoducho pritlačia vzduchový upínač na ventil, zaistia ho na mieste pomocou vstavenej uťahovacej páčky a potom začnú pumpovať valec na opačnej strane. Hadica je dostatočne dlhá na to, aby sa počas pumpovania dalo stáť vedľa kolesa. Ak je pneumatika úplne prázdna, údajne trvá asi 200 stlačení, kým sa tlak v 27 palcovej pneumatike dostane na 7,6 baru.

Zámok a cyklo pumpa AirLock.

Zámok a cyklo pumpa AirLock váži 544 gramov a je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu 58 dolárov. Samozrejme za predpokladu, že sa podarí vyzbierať požadovaná suma na rozbehnutie výroby. Prvé kusy by mali byť zasielané v decembri 2019. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 68 dolárov.

Zámok a cyklo pumpa AirLock.