Pád dieťaťa z 2. poschodia trebišovskej nemocnice už vyšetruje polícia

TA3 TASR
3.9.2019 18:55

Pádom hospitalizovaného päťročného dieťaťa z druhého poschodia trebišovskej nemocnice sa zaoberá polícia. Podľa košickej krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Nemocnica tvrdí, že chlapec sám vyskočil.

Pád dieťaťa z 2. poschodia trebišovskej nemocnice už vyšetruje polícia
TASR/Henrich Mišovič (ilu)

Dieťa dopadlo na asfaltový chodník. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpelo po udalosti z 28. 8. ľahké zranenia. Z hospitalizácie by mali chlapca prepustiť v najbližších dňoch. „Vyšetrovanie tejto nešťastnej udalosti však naďalej pokračuje, policajti zisťujú, ako a prečo k nej vlastne došlo a čaká sa na výsledky znaleckého dokazovania,“ uviedla Ivanová.

Podľa informácií TV Markíza sa chlapec dostal na balkón cez sesterskú izbu. Nemocnica potvrdila, že nebola zamknutá a päťročný pacient do nej nepozorovane vnikol pri preklade na druhú izbu. „Pravdepodobne pri snahe ujsť domov vyskočil z druhého poschodia. Táto nehoda bola okamžite identifikovaná a malému pacientovi bola poskytnutá prvá pomoc. Následná komplexná diagnostika potvrdila iba ľahšie zranenia. Nebol potrebný žiadny operačný zákrok,“ uviedla vo svojom stanovisku s tým, že v nemocnici sa doteraz podobný prípad nestal.

Čo sa týka opatrení, na dvere sesterskej izby inštalovali guľový zámok a zámkom rovnako zabezpečili balkónové dvere. Ako spresnil hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ, všetky lôžkové izby a spoločné chodby mali štandardne zabezpečené okná aj balkónové dvere zámkom. „Súčasne táto neželaná udalosť pomohla nemocnici odstrániť malú - ale na základe praxe významnú, bezpečnostnú medzeru. Podobné usmernenie budeme v snahe o ešte vyššiu bezpečnosť adresovať aj ostatným našim zariadeniam,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok