Slobodník z NAKA už nie je policajtom, vyčítali mu Albáncov

TA3 SITA
3.9.2019 10:37

Bernard Slobodník už nie je šéfom Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry. „Bernard Slobodník si podal žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru, od 1. septembra nie je policajt," potvrdilo to komunikačné oddelenie Prezídia Policajného zboru.

Slobodník z NAKA už nie je policajtom, vyčítali mu Albáncov
TASR/Milan Ivanič (ilustračná fotografia)

Doplnilo, že ešte nebol určený Slobodníkov nástupca vo funkcii šéfa finančnej polície. Slobodník, ktorý bol na čele Národnej jednotky finančnej polície od roku 2014, hovoril už v auguste v rozhovore pre Denník N o zámere odstúpiť z funkcie. Povedal tiež, že má v úmysle úplne odísť z polície.

V minulosti bol Slobodník kritizovaný opozičnými politickými stranami, napríklad pre to, že daroval finančný dar strane Smer-SD. Tiež mu vyčítali napríklad údajné styky s albánskou skupinou Kukuliovcov. Policajný prezident Milan Lučanský v tejto súvislosti reagoval, že podozrenie z prepojenia Slobodníka na albánsku mafiu už pred rokmi preveroval Úrad inšpekčnej služby na základe anonymu. „Prepojenie sa nepotvrdilo, čo už bolo v minulosti medializované niekoľkokrát," zdôraznil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok