Ministri zo SaS zrejme dovládnu, vládu budú podporovať

SITA,
17.10.2011 11:50

Ministri za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) by mohli zostať členmi vlády až do marcových predčasných parlamentných volieb.

Ministri zo SaS zrejme dovládnu, vládu budú podporovať

Podľa informácií agentúry SITA, z prostredia bývalej vládnej koalície by sa podpredsedom parlamentu mohol stať Jozef Kollár, ktorý bol doteraz predsedom poslaneckého klubu SaS. Novým šéfom klubu by sa mal stať odvolaný šéf parlamentu Richard Sulík. SaS za týchto podmienok bude podporovať vládu naďalej.

Je zvyklosťou, aby tretia najsilnejšia strana v parlamente mala takýto post,“ povedal dnes predseda poslaneckého klubu liberálov Jozef Kollár. Na otázku, či vo vláde zostanú ministri za SaS, Kollár odpovedať nechcel.

Prezident SR Ivan Gašparovič sa mal dnes o 11:00 stretnúť na spoločnom rokovaní s predsedami parlamentných strán, aby riešili spoločne situáciu, ktorá vznikla po nevyslovení dôvery vláde v Národnej rade SR. Stretnutie sa presunulo na 15:00. Premiérka Iveta Radičová sa doteraz nevyjadrila, či zotrvá na poste predsedníčky vlády až do marcových volieb. Podľa informácií SITA má však na popoludnie naplánovanú rozlúčku so svojimi poradcami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok