Splnil som ciele, povedal gruzínsky premiér a ohlásil rezignáciu

TA3 TASR
2.9.2019 11:57

Zo svojej funkcie sa rozhodol odstúpiť gruzínsky premiér Mamuka Bachtadze, ktorý stál na čele vlády od 20. júna 2018. Oznámil to na svojom facebookovom profile.

Svoj odchod z funkcie zdôvodnil Bachtadze tým, že splnil všetky ciele, pre ktoré sa stal gruzínskym premiérom, pričom zdôraznil, že naďalej bude pôsobiť v štruktúrach vládnucej strany Gruzínsky sen.

"Hlavným dôvodom a hlavným cieľom mojej nominácie na post premiéra Gruzínska v roku 2018 bolo vytvoriť a implementovať v našej krajine rámec strategického rozvoja, prostredníctvom ktorého sa v nadchádzajúcich rokoch zabezpečí plnenie štátnych cieľov... Rámec strategického rozvoja sa podarilo vytvoriť a implementovať. Svoje poslanie som splnil, preto som sa rozhodol odstúpiť," uviedol po oznámení svojej rezignácie Bachtadze.

Meno nového gruzínskeho premiéra by malo byť známe v utorok. Od roku 2012, keď strana Gruzínsky sen zvíťazila v parlamentných voľbách, mala už troch predsedov vlád. Nasledujúce parlamentné voľby sa majú v Gruzínsku konať na jeseň 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok