Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vode odolná akčná kamera Ghost XL vydrží nakrúcať až 9 hodín

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britský výrobca akčných kamier Drift Innovation sa rozhodol osláviť 10 rokov svojej existencie na trhu vydaním novej akčnej kamery Ghost XL. Tá je do určitej miery vode odolná aj bez použitia krytu a získala batériu s mimoriadnou výdržou. To všetko navyše za prijateľnú cenu.

Rovnako ako prechádzajúce modely akčných kamier Ghost, aj model XL zaujme svojim praktickým objektívom, ktorý sa dá otáčať voči telu kamery až o 300 stupňov. To znamená, že používateľ môže namontovať akčnú kameru v akejkoľvek polohe, ktorá mu najlepšie vyhovuje, a už len nastaví objektív tak, aby bol záber v rovine. Keďže akčnej kamere Ghost XL chýba vstavaný displej s náhľadom záberu, používateľ si ho bude musieť skontrolovať pomocou mobilnej aplikácie Drift Life. Aplikácia pre operačné systému iOS a Android sa ku kamere pripája prostredníctvom Wi-Fi a poslúži nielen pre ovládanie, ale aj úpravu a zdieľanie záberov.

Akčná kamera Drift Innovation Ghost XL.

Akčná kamera Ghost XL zaznamenáva video v maximálnom rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu, zatiaľ čo statické fotografie sníma v rozlíšení 12 megapixlov. Zábery sa ukladajú na kartu microSD s kapacitou až 128 GB, ktorá však nie je súčasťou balenia.

Používateľ má k dispozícii režimy pre snímanie časozberných záberov, kontinuálne snímanie statických fotografií, režim záznamu v slučke Dash Cam, režim Event Detection pre automatické zaznamenanie záberov pri detekcii otrasu kamery, režim Video Tagging, ktorý umožní retroaktívne uložiť záber z vyrovnávajúcej pamäte po stlačení tlačidla pre záznam, či režim Instant On, ktorý umožní používateľom jediným stlačením tlačidla súčasne zapnúť kameru a spustiť nakrúcanie.

Akčná kamera Drift Innovation Ghost XL.

K dispozícii je tiež režim pre snímanie v slabých svetelných podmienka a navyše si používateľ môže manuálne upraviť svetelnú citlivosť ISO. Akčná kamera pritom zvláda snímať video v rozlíšení 1080p po dobu až deviatich hodín na jedno nabitie batérie.

Model akčnej kamery Ghost XL sa môže navyše pochváliť aj telom, ktoré je vode odolné bez použitia krytu v kategórii IPX7. To znamená, že si kamera poradí so striekajúcou vodou a môže byť ponorená vo vode do hĺbky 1 metra po dobu 30 minút. Potápanie s kamerou bez krytu sa však neodporúča. Kamera má vode odolný konektor externého mikrofónu a vode odolný zdroj napájania cez USB. K dispozícii je možnosť použitia kompatibilného Bluetooth diaľkového ovládača Drift.

Nová akčná kamera Ghost XL sa dá objednať na stránke výrobcu za cenu 149,99 GPB (približne 165,13 EUR).

Akčná kamera Drift Innovation Ghost XL.