Poslanec, ktorý odišiel od matovičovcov, si vybral novú stranu

TA3 TASR
30.8.2019 11:30

Nezaradený poslanec národnej rady Jozef Lukáč, ktorý v júni odišiel z klubu OĽANO, vstupuje do poslaneckého klubu hnutia Sme rodina. Informovalo o tom tlačové oddelenie hnutia.

Poslanec, ktorý odišiel od matovičovcov, si vybral novú stranu
SITA/Marko Erd

Lukáč sa zároveň stáva aj členom Sme rodina, bude pôsobiť v jeho štruktúrach v Prešovskom kraji, kde zastáva aj funkciu podpredsedu samosprávneho kraja. "Sme rodina mi je dlhodobo blízka svojou pomocou rodinám, matkám s deťmi a pomocou zadlženým ľuďom, ktorí sa nevedia z dlhovej pasce dostať iba vlastnými silami," vysvetlil svoj krok Lukáč. Členom poslaneckého klubu sa stane od 1. septembra.

img-5258_ac1100ae-ec68-3d2a.jpg

Podľa predsedu hnutia Borisa Kollára je Lukáčov krok logickým vyústením ich doterajšej spolupráce, "ktorá sa v parlamente dlhodobo prejavovala spoločnými hlasovaniami vo všetkých dôležitých otázkach podpory rodiny a v sociálnych otázkach".

Okrem Lukáča odišli z klubu OĽANO aj jeho vtedajšia predsedníčka Veronika Remišová a poslankyne Anna Verešová, Soňa Gaborčáková a Elena Červeňáková. Remišová sa stala predstaviteľkou vznikajúcej strany Za ľudí, Gaborčáková a Červeňáková budú vo voľbách do NR SR kandidovať za mimoparlamentné KDH.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok