Slovenky s prvou prehrou na ME, Nemecko nám dovolilo iba set

TA3 TASR
27.8.2019 22:56

Slovenské volejbalové reprezentantky prehrali vo svojom štvrtom zápase D-skupiny majstrovstiev Európy v Bratislave s Nemeckom 1:3. Už istí účastníci osemfinále predviedli 5250 divákom skvelé divadlo, favoritky z Nemecka však napokon mali viac síl a uštedrili Slovenkám prvú prehru na turnaji.

Slovenky s prvou prehrou na ME, Nemecko nám dovolilo iba set
TASR/Pavel Neubauer

Nemky začali výborne, po sérii dobrých lôpt viedli už 6:1. Potom si tréner Fenoglio vzal oddychový čas a Slovenky neskôr vyrovnali na 12:12. Nemky si však náskok vzali späť a v prvom sete napokon triumfovali 25:22.

Druhý set začali lepšie Slovenky, viedli 5:2. Nemecké volejbalistky sa však dotiahli a vyrovnali na 7:7. Vyrovnaný priebeh pokračoval aj ďalej, neskôr bol stav 16:16. V dramatickej koncovke však mali viac síl slovenské reprezentantky, najskôr odvrátili setbal a druhý set napokon získali za 35 minút v pomere 26:28.

V treťom dejstve Nemky viedli zásluhou troch dobrých lôpt 3:0, náskok si udržiavali prakticky celý set. Zverenky Felixa Koslowského hrali výborne najmä v útoku, v závere náskok zvýšili a napokon triumfovali 25:18.

Štvrtý set prebiehal podobne ako tretí, reprezentantky Nemecka si udržiavali mierny náskok a hoci Slovenky predviedli niekoľko pekných útokov, napokon na favoritky nestačili a za 29 minút im podľahli 22:25.

Nemecko - Slovensko 3:1 (22, -26, 18, 21)

zápas trval 112 minút, rozhodovali: Muha (Chor.) a Aro (Fín.), 5250 divákov.

Nemecko: Pollová, Weitzelová, Lippmannová, Geertiesová, Schölzelová, Hankeová, libero Poganyová (Drewnioková, Kästnerová, Stigrotová). Tréner: F. Koslowski.

Slovensko: Kostelanská, Pencová, Radosová, Herelová, Palgutová, Ovečková, libero Španková (Koseková, Hrončeková, Kijaková, Fričová). Tréner: M. Fenoglio.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok