Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Synology využíva obaly z recyklovaného plastu po spotrebiteľoch

Synology využíva obaly z recyklovaného plastu po spotrebiteľoch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Synology využíva v svojich NAS produktoch recyklované plasty po spotrebiteľoch (PCR) od novembra 2018 a to už od modelov DiskStation DS218 či DS218+ a to až do výšky 27% celkového recyklovaného podielu.

Recyklovaný plast po spotrebiteľoch (PCR) je materiál pochádzajúci z elektronického odpadu. Má TÜV certifikáciu a vyhovuje smernici RoHS. Spĺňa tak tie najvyššie normy.

„Na začiatku sme sa stretávali s problémami. Uskutočnilo sa mnoho experimentov s cieľom nájsť najlepší spôsob, ako tento plán implementovať. Ale vyplatilo sa to,“ hovorí Hewitt Lee, riaditeľ správy produktov v spoločnosti Synology. „Firmy hrajú dôležitú rolu pri ochrane životného prostredia. Ako spoločnosť Synology expanduje, skúmame všetky aspekty nášho podnikania v snahe budovať lepší svet. Používanie recyklovaných plastov je našim prvým príspevkom pre spoločnosť. Spoločne s našimi partnermi budeme pokračovať v našich snahách o enviromentálnu udržateľnosť.“

Okrem používania recyklovaných plastov sa spoločnosť Synology zapojila taktiež do programu Amazon Certified Frustration-Free Packaging Program, ktorého cieľom je obmedziť odpady z obalov a celkový dopad na životné prostredie. Ako spoločnosť orientovaná na zákazníka sa spoločnosť Synology snaží ponúkať odolné a nárazuvzdorné obaly s priloženými ľahko dodržiavateľnými pokynmi. Produkty sa dodávajú v laboratórne testovaných ochranných obaloch, ktoré zabezpečujú ochranu pred nárazmi a vibráciami a minimalizujú poškodenie počas prepravy.

Do budúcna spoločnosť Synology plánuje rozšíriť využitie PCR plastov vo viacerých NAS modeloch a bude hľadať ďalšie spôsoby minimalizácie dopadu na životné prostredie bez toho, aby to pre používateľov predstavovalo akékoľvek obmedzenie.

Stručne o spoločnosti Synology:

Spoločnosť Synology dodáva úložiská pripojené k sieti, riešenia IP monitoringu a sieťové vybavenie, ktoré mení spôsob ako používatelia spravujú dáta, vykonávajú dohľad a spravujú siete v dobe cloudu. Vďaka plnému využitiu najnovších technológií spoločnosť Synology uľahčuje používateľom centralizáciu, ukladanie a zálohovanie dát, zdieľanie súborov na cestách, implementáciu profesionálnych monitorovacích systémov a správu siete spoľahlivým a cenovo dostupným spôsobom. Spoločnosť Synology usiluje o to, aby dodávala produkty s pokročilými funkciami a poskytovala zákazníkom špičkové služby.

Ilustračný obrázok (Zdroj: Pixabay).

(Zdroj: Tlačová správa Synology)