Nejedlý má nástupcu, vymenovali nového hasičského prezidenta

TA3 TASR SITA
27.8.2019 13:51

Hasiči nezostali bez prezidenta dlho. Nástupcom Alexandra Nejedlého, ktorý sa po rokoch rozhodol odstúpiť, sa stal Pavol Nereča. Do funkcie ho vymenovala ministerka vnútra Denisa Saková.

Nejedlý má nástupcu, vymenovali nového hasičského prezidenta
Ministerstvo vnútra

Nereča študoval v rokoch 1985 až 1989 Vojenskú strednú odbornú školu oznamovacej techniky v Novom Meste nad Váhom. V rokoch 1996 až 2001 študoval na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre odbor riadenie v poľnohospodárstve so študijnou špecializáciou krízový manažment, informoval HaZZ na sociálnej sieti.

Svoju pracovnú kariéru začal Nereča v roku 1990 na Okresnom národnom výbore v Nitre, kde pôsobil na Okresnej správe zboru Požiarnej ochrany na pozíciách požiarnik a starší požiarnik do roku 1996. Nasledujúce dva roky pracoval na pozícii operačného dôstojníka na Krajskom úrade v Nitre na odbore požiarnej ochrany v pozícii operačného dôstojníka, v roku 1998 sa na tomto odbore stal náčelníkom oddelenia operatívno-technického.

V rokoch 2001 až 2010 zastával funkciu vedúceho oddelenia operatívno-technického na Krajskom riaditeľstve HaZZ v Nitre. Prvého októbra 2010 bol vymenovaný do funkcie krajského riaditeľa KR HaZZ v Nitre, v ktorej pôsobil až doposiaľ. Nerečov predchodca Alexander Nejedlý šéfoval hasičom od roku 2012. Z funkcie odišiel na vlastnú žiadosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok