Čaputová prijala veliteľov armády, stav niektorých vecí ju znepokojuje

TA3 TASR
27.8.2019 12:11

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala v prezidentskom paláci 11 vojenských veliteľov ozbrojených síl. Hlava štátu a hlavná veliteľka ozbrojených síl pripomenula, že o stav obrany Slovenskej republiky sa zaujíma už od nástupu do funkcie.

Pripustila, že "nie všetko je ideálne". Povedala, že má informácie o tom, že napriek modernizácii nemajú vojaci všetko, čo by potrebovali pre svoju službu a každodennú prevádzku. "A som oboznámená aj s hodnoteniami Aliancie, že stále zaostávame v plnení našich záväzkov. Aj keď viem, že sa situácia čiastočne lepší," uviedla v príhovore.

Stav niektorých vecí ju znepokojuje. "Máme modernizačné plány, ktoré máme problém naplniť a čelia kritike o svojej realizovateľnosti a netransparentnosti. A tiež, len veľmi málo, alebo vôbec nie je počuť hlas vojenských profesionálov," zhodnotila.

Veliteľov sa chce preto pýtať napríklad na vybavenie vojakov, príležitosti na výcvik či atraktivitu vojenského povolania. Náčelník Generálneho štábu OS SR Daniel Zmeko jej v mene veliteľstva poďakoval za možnosť osobného stretnutia a prisľúbil "korektné informácie, ktoré budú spravodlivo, riadne a nestranne popisovať stav ozbrojených síl".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok