V Rige slávnostne vztýčili slovenskú vlajku, sme členmi centra NATO

TA3 TASR
27.8.2019 10:37

Slovensko už je oficiálne súčasťou Centra výnimočnosti strategickej komunikácie NATO. Slovenskú vlajku v lotyšskej Rige slávnostne vztýčili v pondelok. Informuje o tom internetová stránka ministerstva zahraničných vecí aj facebooková stránka Zahraničná politika sa nás týka.

V Rige slávnostne vztýčili slovenskú vlajku, sme členmi centra NATO
TASR ilustračné

V centre excelentnosti bude Slovensko spolu s ďalšími členmi Aliancie spolupracovať na boji proti dezinformáciám a propagande. Centrum výnimočnosti strategickej komunikácie vzniklo v roku 2014 a v súčasnosti v ňom pôsobia experti z 12 členských krajín NATO.

Centrum poskytuje komplexné analýzy, poradenstvo a praktickú podporu NATO a jej členským štátom. Navrhovaním programov a rôznych politík sa snaží nájsť praktické riešenia existujúcich problémov. Okrem Slovenska sú členmi Lotyšsko, Estónsko, Nemecko, Taliansko, Litva, Poľsko, Spojené kráľovstvo, Holandsko, Fínsko, Švédsko aj Kanada. V tomto roku sa plánujú pridať ešte Dánsko a Francúzsko.

Riaditeľ Janis Sarts zdôraznil, že slovenský príspevok je ďalším významným prvkom v budovaní silnej strategickej komunikácie, a to najmä v dobe, keď je "naša viera v hodnoty skúšaná rôznymi externými vplyvmi“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok