Šéfa spravodajského webu našli dobodaného na smrť

TA3 TASR
25.8.2019 08:42

Šéfa mexického spravodajského portálu našli v strede krajiny dobodaného na smrť, mexické úrady to oznámili s tým, že ide už o desiatu obeť vraždy z radov žurnalistov v tomto roku. Telo Nevitha Condesa Jaramilla "bolo nájdené v sobotu ráno....vykazujúc známky zranení ostrým predmetom," uvádza sa vo vyhlásení štátneho zástupcu.

Šéfa spravodajského webu našli dobodaného na smrť
SITA/AP (ilu)

Bolo začaté vyšetrovanie s cieľom určiť, čo sa vlastne stalo. Condes Jaramillo (42) bol šéfom miestneho spravodajského portálu v meste Tejupilco a bol tiež hlásateľom miestnej rozhlasovej stanice. Organizácia Reportéri bez hraníc uviedla, že podľa novinárových príbuzných dostal Condes Jaramillo v júni a novembri minulého roka vyhrážky, v dôsledku čoho sa snažil získať federálnu ochranu. Príbuzní však tvrdia, že odmietol pokračovať v procese ochrany z dôvodu príliš byrokratického postupu.

RSF, ktorá pravidelne zaraďuje Mexiko spolu s vojnou zmietanou Sýriou a Afganistanom medzi najnebezpečnejšie krajiny na svete pre novinárov, uviedla, že tento rok bolo v Mexiku zavraždených už deväť novinárov. Od roku 2000 bolo v Mexiku zabitých približne 100 novinárov. Násilie spojené s obchodom s drogami a politickou korupciou stále bujnie a mnohé vraždy zostávajú nepotrestané.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok