Odvolajte Jankovskú, inak bude celodenný protest, varuje Matovič

TA3 TASR
24.8.2019 13:07

Líder hnutia OĽANO Igor Matovič vyzval ministra spravodlivosti Gábora Gála a premiéra Petra Pellegriniho na odvolanie štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej z funkcie. V opačnom prípade plánuje v pondelok ráno protestné zhromaždenie pred budovou ministerstva. Informoval o tom hovorca OĽANO Matúš Bystriansky.

Odvolajte Jankovskú, inak bude celodenný protest, varuje Matovič
SITA/Marek Mrviš

"Štátna tajomníčka Monika Jankovská si cez zašifrovanú komunikáciu, s pocitom, že to nebude nikdy odhalené, vypisovala s človekom obvineným z objednávky vraždy Jána a Martiny," zdôraznil Matovič s tým, že tak robila aj v čase, keď bol podnikateľ Marian Kočner obžalovaný a súdený za rôzne podvody a aj keď bol podozrivým z vraždy novinára. Jankovská podľa jeho slov v žiadnom prípade nemôže byť ďalej vo svojej funkcii. Matovič zdôraznil, že odvolanie Jankovskej má byť bezodkladné. Gálovi a Pellegrinimu dal ultimátum. Ak Jankovskú nestiahnu do nedele do polnoci, v pondelok ráno o 9.00 h usporiada celodenný verejný protest pred budovou ministerstva spravodlivosti.

Polícia vykonala zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti so zaistenými správami, ktoré nešpecifikovala. Jankovská polícii odovzdala mobilný telefón, zaisťovacie úkony sa mali týkať aj sudcov okresných a krajských súdov.

Meno štátnej tajomníčky sa malo objaviť v údajnej komunikácii podnikateľa Mariana Kočnera, ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Minister spravodlivosti sa zatiaľ k úkonom súvisiacim s Jankovskou nevyjadruje, aby nezasahoval a nezmaril vyšetrovanie. Podľa slov hovorkyne ministerstva Zuzany Drobovej necháva minister vyšetrovanie plne v kompetencii orgánov činných v trestnom konaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok