Podľa Zmajkovičovej Smer ukazuje opozícii ústretovosť

SITA
16.7.2012 11:01

Národná rada je podľa podpredsedníčky parlamentu Renáty Zmajkovičovej v tomto volebnom období kultivovanejšia ako to bolo za bývalej vládnej koalície. Ako uviedla, dôvodom je fakt, že Smer nastúpil trend správnej komunikácie.

Podľa Zmajkovičovej Smer ukazuje opozícii ústretovosť
SITA

"Síce aj dnes existuje opozícia, ale všetko je o komunikácii. Smer ako vládna strana, ktorá má silu 83 poslancov, vie veľmi dobre komunikovať a opozícii ukazuje ústretovosť," povedala. Zmajkovičová vidí krok dopredu aj v porovnaní s volebným obdobím v rokoch 2006 až 2013, keď Smer-SD vládol spolu s SNS a ĽS-HZDS. "Tak ako v manželstve, biznise alebo kdekoľvek, máte partnerov a musíte istým spôsobom robiť ústupky, musíte s nimi trošku inak komunikovať. Aj keď je politická strana silná, tak má určitý cieľ. A aby ste ten cieľ naplnili, tak musíte urobiť nejaké ústupky. Takže aj v koalícii nie je len čierna a biela, je tam veľa farieb," povedala s tým, že teraz posun dopredu je v tom, že Smer-SD si uvedomuje svoju zodpovednosť, lebo každý očakáva, čo urobí vláda jednej strany. "Som presvedčená, že aj naše prvé kroky sú vyslovene o ponúknutí a ukázaní toho, že chceme spolupracovať," dodala.

Zmajkovičová má pri vedení schôdzí NR SR rokovací poriadok vždy pri sebe. "Opakovanie je matka múdrosti, ale môžu vzniknúť aj situácie, keď si človek nie je úplne istý a v takom prípade je dobré ho mať pri sebe," povedala. Podpredsedníčka NR SR nemá pri vedení schôdzí problém so žiadnym poslancom. "Aj mnohí bývalí koaliční poslanci, ako keby sa zrazu vrátili do klasického parlamentného štandardu a noblesy, čo v predchádzajúcom volebnom období nebolo a bolo mi to ľúto. Parlamentná noblesa sa v predchádzajúcom volebnom období vytratila. Zdá sa mi akoby teraz mnohí poslanci pochopili, že úroveň parlamentu musí byť vyššia, pretože sme vzorom pre všetkých ľudí, ktorí si nás zvolili," zdôraznila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok