Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Všestranný prenosný gril OvenPlus pre nedymiace pečenie

Všestranný prenosný gril OvenPlus pre nedymiace pečenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca Lovinflame, ktorý sa špecializuje na dekoratívne krby s čistým horením, predstavil prenosný všestranný gril OvenPlus, ktorý by mohol priniesť zdravší a chutnejší spôsob pečenia bez dymu. Gril v relatívne kompaktnej forme umožní okrem opekania mäsa aj prípravu ďalších kulinárskych špecialít.

Zariadenie OvenPlus je označované ako prenosná kuchyňa typu všetko v jednom a v podstate je to kombinácia rúry na pizzu a bezdymového grilu. Jeho telo vyrobené z nehrdzavejúcej ocele má rozmery 50 x 40 x 33 centimetrov a obsahuje niekoľko dôležitých pohyblivých častí. Z tela sa vysúva liatinová grilovacia plošina, na ktorej sa dajú pripravovať steaky a iné kúsky mäsa. Vo vrchnej časti grilu sa nachádza keramická doska, ktorá umožní piecť pizzu alebo variť rizoto či iné jedlá, a to buď s otvoreným vekom alebo so zatvoreným vekom, kedy sa z tejto časti grilu stáva rúra.

Medzi grilovacími doskami je vložený horák, ktorý je pripojený k prívodu plynu a dodáva teplo hornému keramickému podnosu a k dolnému liatinovému grilu. Grilovaním zhora nadol sa spoločnosť Lovinflame snaží zabrániť tomu, aby tuky, ktoré kvapkajú na zdroj tepla, spôsobovali vzplanutie, čím by sa malo zabrániť spáleným a zničeným jedlám.

Všestranný prenosný gril a rúra Lovinflame OvenPlus.

Pri navrhovaní kládli vývojári veľký dôraz na energetickú účinnosť. Horák je skombinovaný so starostlivo umiestneným vetraním, aby sa dosiahli rovnomerné teploty v celom variči. Údajne tak zariadenie spotrebuje iba tretinu plynu v porovnaní s bežným plynovým grilom. Myslelo sa aj na jednoduché čistenie a tak sa všetky časti dajú v prípade potreby z variča vybrať a vložiť do umývačky riadu.

Všestranný prenosný gril a rúra OvenPlus sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo za finančnú podporu vo výške 170 EUR. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 305 EUR. Ak sa podarí vyzbierať dostatok peňazí na výrobu, prvé kusy by sa mali začať dodávať niekedy v priebehu novembra 2019.

Všestranný prenosný gril a rúra Lovinflame OvenPlus.

Všestranný prenosný gril a rúra Lovinflame OvenPlus.