Senica prehrala s Banskou Bystricou 2:3

TA3, SITA
15.7.2012 23:00

FK Senica - Dukla Banská Bystrica 2:3 (0:1)

Seničania nastúpili v zostave iba so štyrmi hráči, ktorí odohrali štvrtkový súboj Európskej ligy proti MTK Budapešť. V ich hre bolo v prvom polčase veľa nepresností, viazla kombinácia a inkasovali. Hostia spod Urpína nečakane udreli v 14. min. Po centri Brašeňa peknou hlavičkou skóroval Hlinka. V 21. min to skúšal domáci kapitán Kóňa z priameho kopu, ale Borošovi nenarobil veľa problémov. Potom Varadiho hlavička išla tesne nad. Na druhej strane tiež hlavou mohol zvýšiť náskok hostí Hlinka, no vo výhodnej pozícii mieril vedľa.

Banskobystričania mali vynikajúci vstup do druhého polčasu, keď nesústredeného brankára Švengera prekvapil ďalekonosnou strelou z 35 m Turňa - 0:2. Hostia boli na koni a podarilo sa im v 60. min dostať do trojgólového vedenia. Slančík dostal krásnu prihrávku od Považanca a nekompromisnou strelou pod brvno upravil na 0:3. Domáci tréner sa snažil oživiť hru striedaniami, čo sa mu čiastočne podarilo. V 62. min Gyömbér fauloval v šestnástke Masaryka a z penalty s prehľadom znížil Kóňa. Seničania sa snažili otočiť vývoj vo svoj prospech, dvakrát sa dostal do zakončenia striedajúci Kalabiška, ale ani raz z toho nebol gól. Iskierku nádeje na aspoň bodový zisk vykresal Záhorákom v 84. min Varadi, ktorý zužitkoval prihrávku od Masaryka a strelou z otočky znížil na rozdiel jedného gólu. Ešte v tej istej minúte mohli domáci vyrovnať. Divišovu delovku z 25 m brankár Boroš len s námahou vyrazil na rohový kop.

Banskobystričania mohli v závere poistiť svoj náskok, strela striedajúceho Pančíka sa obtrela o ľavú žrď a ďalšiu možnosť Brašeňa vyrazil senický gólman. V nadstavenom čase mohol vyrovnať Masaryk, ktorý sa ocitol sám pred brankárom, no ten jeho pokus vyrazil na rohový kop.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 1. kolo - nedeľa:
FK Senica - Dukla Banská Bystrica 2:3 (0:1)
Góly: 63. Kóňa (z pok. kopu), 84. Varadi - 14. Marek Hlinka, 46. Turňa, 60. Slančík, ŽK: 57. Križko - 45. Považanec, 62. Gyömbér, rozhodovali: Valášek - Benko, E. Weiss, 1965 divákov


Zostavy:
Senica: Švenger - Krajčík, Koutný, Brabec, Frýdek - Wijlaars (56. Kalabiška), Kóňa, Štěpánek (31. Križko) - Varadi, Blackburn (66. Jar. Diviš), Masaryk
Banská Bystrica: Boroš - Turňa, Poljovka, Gyömbér, Hučko - Považanec, Marek Hlinka - Brašeň (90.+ P. Vajda), Slančík (81. Rejdovian), Augustín (46. M. Pančík) - Martin Matúš


Zdeněk Psotka (tréner Senice): "Náš výkon bol veľmi rozpačitý, boli sme nekompaktní. Robili sme príliš veľa nevynútených chýb. Za stavu 0:2 sme hrali vabank, čo súper využíval rýchlymi brejkmi za našu obranu. Nechceme sa vyhovárať, ale toto mužstvo hralo spolu vôbec po prvýkrát. Nezohratosť bola veľmi citeľná."


Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice) "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Hrali sme dobre, dokázali sme vpredu uskákať množstvo lôpt. Vpredu sme mali dosť rýchlych hráčov, ktorí sa dokázali presadiť. Okrem gólov sme si vypracovali dostatok sľubných príležitostí. S výkonom i výsledkom som spokojný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok