POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
21.8.2019 05:58

Polojasno až oblačno, miestami až zamračené. Miestami, prehánky alebo búrky, aj intenzívne. Denná teplota od 18 stupňov na Orave a Kysuciach do 33 stupňov na juhovýchode. Severozápadný až severný do 30, v nárazoch aj okolo 50 km/h, pri búrkach zosilnie.

Situácia

Zvlnený studený front spojený s rozsiahlou oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad Škandináviou a Barentsovým morom pomaly postupuje cez naše územieďalej na východ. Za ním sa začína do strednej Európy od západu rozširovať okraj tlakovej výše.

Predpoveď počasia

Polojasno až oblačno, miestami až zamračené. Miestami prehánky alebo dážď. Ojedinele búrky, aj intenzívne alebo s krúpami, najmä na východe a v Banskobystrickom kraji. Najvyššia denná teplota 26 až 33, v Bratislavskom, Trnavskom, Trenčianskom, Žilinskom kraji a na hornom Spiši 18 až 25 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m od 10 stupňov, v Oravských Beskydách do 16 stupňov v Nízkych Tatrách. Spočiatku slabý, na západe a postupne aj na ostatnom území severozápadný až severný vietor 3 až 9 m/s, v nárazoch miestami okolo 14 m/s (10 až 30,nárazy 50 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Predpokladané množstvo zrážok: do 10 mm, pri búrkach aj 20 až 40 mm.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok