Odíde Pellegrini zo Smeru? Vraj je na 80 percent rozhodnutý

TA3 SITA
20.8.2019 19:31

Peter Pellegrini je na 80 percent rozhodnutý, že Smer opustí a bude pokračovať v politike bez Roberta Fica. Informuje o tom Trend na svojom webe s tým, že informácie mu poskytli viacerí členovia najsilnejšej vládnej strany.

Odíde Pellegrini zo Smeru? Vraj je na 80 percent rozhodnutý
SITA/Braňo Bibel

Najústretovejšia ponuka od Fica

Kameňom úrazu je v tejto chvíli obsadenie kandidátky Smeru do ďalších volieb, kde sa predstavy premiéra a predsedu zásadne rozchádzajú. Na tejto otázke by sa Smer mohol rozštiepiť.

Fico aktuálne urobil Pellegrinimu najústretovejšiu ponuku, akej bol schopný. Ponúka mu prvé miesto na kandidátke a zároveň najvyššiu ústavnú funkciu, akú Smer bude mať možnosť po voľbách získať. To znamená, že ak by to výsledky volieb a následných rokovaní umožnili, Pellegrini by mohol byť opätovne premiér. Pellegrini pôvodne zvažoval aj odchod z politického života. Túto možnosť už podľa viacerých zdrojov zavrhol. Momentálne sa rozhoduje medzi založením vlastnej strany alebo priskočením k projektu Tomáša Druckera. Alternatívou je aj rozbeh ďalšieho politického projektu, ktorý by sa podľa vývoja preferencií mohol nejakou formou spojiť alebo zlúčiť so stranou Druckera.

Kaliňák kandidovať nebude

Za Smer už nebude kandidovať Robert Kaliňák. Je to jeho vlastné rozhodnutie a naznačoval to už dávnejšie, keď o sebe verejne hovoril ako o politickom dôchodcovi.

Hovorkyňa predsedu vlády Patrícia Macíková pre portál Hospodárskych novín HNonline povedala, že premiér nebude tieto informácie komentovať. K téme sa vyjadrí v stredu. Hovorca Smeru Ján Mažgút pre HNonline reagoval, že "nateraz by som sa vôbec k vnútrostraníckym záležitostiam nevyjadroval."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok