Obnova železničnej stanice či trvalé pobyty. Vallo diskutoval s premiérom

TA3 SITA
20.8.2019 18:37

O problémoch hlavného mesta Bratislavy a ich riešeniach diskutovali predseda vlády Peter Pellegrini a bratislavský primátor Matúš Vallo.

Obnova železničnej stanice či trvalé pobyty. Vallo diskutoval s premiérom
TASR/Dano Veselský

Témou ich rokovania boli napríklad hlavná železničná stanica, mestské lesy a ich ochrana v okolí Bratislavy, náhradné bývanie alebo odpustenie 10-miliónového dlhu, ktorý má hlavné mesto voči štátu. Na tlačovej besede o tom informoval primátor Matúš Vallo.

Vallo potvrdil, že s premiérom rokovali aj o problémoch s obnovou hlavnej železničnej stanice. Mesto už dlhšie rokuje s ministerstvom financií, aby magistrátu pomohlo dostať sa z nevýhodnej zmluvy, ktorú má Bratislava podpísanú s developerom. "Už asi v septembri chceme urobiť veľkú architektonickú súťaž. Pohneme sa ku konkrétnym cieľom, na konci ktorých má byť nová hlavná železničná stanica,“ uviedol Vallo.

Primátor okrem iného navrhol premiérovi Pellegrinimu, aby hlavné mesto dostávalo každý rok jednorazový niekoľkomiliónový príspevok na plnenie povinností hlavného mesta a taktiež počas rokovania zdôraznil zjednodušenie prehlasovania trvalého pobytu, ktoré súvisí so zavedením novej parkovacej politiky. "Sú niektoré problémy, ktoré má hlavné mesto a sami ich vyriešiť nedokážeme. Na návrh premiéra sme sa dohodli, že jedno z výjazdových rokovaní na jeseň bude práve v Bratislave, kde sa budeme venovať len bratislavským problémom,“ dodal Vallo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok