Zákon proti potratom je v parlamente, nepredložil ho Smer

TA3 TASR
20.8.2019 12:50

Hoci vládny Smer-SD oznámil, že nebude predkladať zmenu legislatívy, ktorá by sprísnila podmienky interrupcií, iniciatíva prišla odinakiaľ. Nezaradený poslanec a člen Kresťanskej únie Richard Vašečka opätovne predložil návrh zákona na ochranu života nenarodených detí.

Zákon proti potratom je v parlamente, nepredložil ho Smer
TASR

„Súčasný komunistický zákon absolútne nereflektuje ľudský a medicínsky pokrok, ktorý sa udial za posledné desaťročia. Drvivá väčšina spoločnosti sa zhodne na tom, že potrat nie je dobré riešenie a mal by byť dovolený len z veľmi vážnych dôvodov. Preto je najvyšší čas urobiť reálne kroky k zlepšeniu ochrany života nenarodených detí a nielen nejaké kozmetické úpravy,“ vysvetľuje poslanec a tvrdí, že jeho zákon by zachránil život "až 80 % nenarodených detí".

Návrh ruší takzvané bezdôvodné potraty a opisuje štyri situácie, v ktorých by ich bolo možné podstúpiť. "Prvým je prípad, keď ide o zákroky a liečbu potrebnú k záchrane života matky. Druhým prípadom je vážne a trvalé poškodenie zdravia ženy. Ďalej sa umožňuje potrat v prípade tehotenstva vzniknutého na základe nahláseného trestného činu, napríklad znásilnenia. A nakoniec ide o ťažké a preukázateľné poškodenie zdravia dieťaťa," informoval Vašečka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok