Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrónky a Hi-Res DAC sa stretli v predzosilňovači McIntosh C2700

Elektrónky a Hi-Res DAC sa stretli v predzosilňovači McIntosh C2700
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Len mesiac dozadu debutoval v predzosilňovači McIntosh C53 nový digitálny audio modul DA2. Teraz sa výrobca rozhodol spojiť túto digitálnu technológiu s analógovým systémom a výsledkom sa stal nový dvojkanálový elektrónkový predzosilňovač s označením C2700.

Digitálny zvukový modul McIntosh DA2, ktorý bol prvýkrát predstavený v nedávno vydanom modeli predzosilňovača C53, sa môže pochváliť až siedmimi digitálnymi vstupmi, vrátane portu HDMI Audio Return Channel, vyhradeného čisto pre zvuk, ktorý umožní pripojenie ku kompatibilným televízorom. Pre prehrávanie cez predzosilňovač C2700 sa viackanálové zvukové formáty Dolby a DTS konvertujú na dvojkanálové audio.

Jadrom modulu DA2 je špičkový digitálno-analógový prevodník navrhnutý pre audiofilov, ktorý podporuje prehrávanie hudobných súborov až do rozlíšenia 24 bitov / 192 kHz a v kvalite DSD512.

Dvojkanálový elektrónkový predzosilňovač McIntosh C2700.

Nový predzosilňovač C2700 ťaží z dizajnu dvojitej konštrukcie tela, ktorá pomáha eliminovať prípadné rušenie signálu. Jednu časť zaberá digitálny modul DA2, analógové komponenty žijú v druhej časti. Tá má deväť vstupov, s tromi vyváženými a štyrmi nevyváženými, s pripojením Moving Coil Phono a vstupom Moving Magnet Phono. Keď je predzosilňovač zapnutý, dá sa cez jeho vrchnú časť vidieť šesť svietiacich vákuových elektrónok, uložených vo vnútri zariadenia (päť elektrónok 12AX7 a jedna elektrónka 12AT7).

Dvojkanálový elektrónkový predzosilňovač McIntosh C2700.

Systém ponúka tri vyvážené a tri nevyvážené variabilné výstupy, spolu s 6,3 mm konektorom pre slúchadlá, ktorý je pripojený k zosilňovaču High Drive Headphone. Používateľ môže doladiť prehrávanie prostredníctvom ovládačov ekvalizéra v 2 dB krokoch. Samotný predzosilňovač má rozmery 44,45 x 19,37 x 45,72 centimetrov a váži 13,4 kilogramov.

Nový dvojkanálový elektrónkový predzosilňovač McIntosh C2700 sa predáva za závratných 8 000 dolárov.

Dvojkanálový elektrónkový predzosilňovač McIntosh C2700.